Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

EXTREMA - Judas Priest-klasszikust dolgoztak fel az olasz groove-thrasherek

2020-04-29
A veterán olasz metalbanda aktuális albuma, a 'Headbanging Forever' munkálatai közben vette fel a Judas Priest 'The Ripper' című számának feldolgozását.

Lévén az Extrema hazáját, Olaszországot meglehetősen keményen sújtotta a COVID-19 járvány, a banda új feldolgozásának digitális eladásából származó bevételek teljes egészét az Italian Civil Protection alapítvány javára írják jóvá, amely szervezet munkatársai a vírus elleni harc frontvonalában küzdenek nap mint nap, segítvén az olasz Egészségügyi Minisztérium munkáját.

Az Extrema dalszerzője / gitárosa, Tommy Massara a következőket nyilatkozta: "'The Ripper' című feldolgozásunk eredeti új albumunk, a 'Headbanging Forever' japán bónusz track-jeként szerepelt volna, de mivel nem kaptunk licenszet a Japánban való forgalmazáshoz, ezt a felvételt átmenetileg félretettük. Számomra olyan ez a koronavírus, mint Hasfelmetsző Jack: hátulról támad, alattomos módon... Ezért úgy éreztem, ki kell adnunk ezt a single-dalt; méghozzá jótékony céllal - annak bevételét az Italian Civil Protection javára fordítván. Mevitattam a dolgot Gabri-val, Frullo-val és Tiziano-val is; ők pedig lelkesen beleegyeztek a dologba. Remélem, Ti is élvezitek majd eme időtálló Judas Priest-klasszikus feldolgozását!".

A digitális single-dalt itt lehet megvásárolni / meghallgatni.

Az Extrema 2020 őszére már le is szervezett néhány olaszországi koncertet, abban bízván, hogy addigra elcsendesedik a járvány. Szeptemberben Bolzano-ban, Rómában és Milánóban (Milano Headbanging Fest) lépnek fel; novemberben pedig Mantovában adnak koncertet. A részletes turné-beosztás itt található meg.

Az Extrema 2017 nyarán mutatta be új énekesét, Tiziano Spigno-t (erről bővebben itt írtunk). Az új felállás 2019 tavaszán fejezte be hetedik albuma stúdió-munkálatait. A 2013-as 'The Seed of Foolishness' folytatása 'Headbanging Forever' címmel jelent meg 2019. május 10-én, a Rockshots Records jóvoltából.

Az Extrema alapítója / gitárosa / producere, Tommy Massara ekkor az alábbi hírekkel szolgált: "Épp most fejeztük be 7. stúdióalbumunk munkálatait - jelenleg a keverés zajlik. Ennek érdekében ezúttal is Gabry Ravaglia segítségét kértük; lévén ő már tíz éve készségesen kisegít minket, mint a banda ötödik, titkos tagja. A produceri feladatokat is vele közösen láttam el; lévén az album rögzítése az ő stúdiójában, az Alfonsine-beli Fear Stúdióban zajlottak. Zenei tekintetben semmi másra, csakis 100% metalra! Már a lemezcím többet mond ezer szónál: 'Headbanging Forever'".

A 'Headbanging Forever' egy "erőszakos, lényegretörő, lebilincselő anyag, ami egyben változatos és kísérletezős, de ugyanakkor bátor és kemény is". A lemez alább látható borítóját a neves brazil művész, Gustavo Sazes tervezte. A hanganyag keverését Gabriele Ravaglia és Maxx Canali látta el, a Fear Stúdió falai között; a maszterizálás pedig Alberto Cutolo és a milánói Massive Arts Stúdió nevéhez fűződik.

A tracklista:
01. The Call
02. Borders Of Fire
03. For The Loved And The Lost
04. Heavens Blind
05. Pitch Black Eyes
06. Headbanging Forever
07. Believer
08. Invisible
09. Paralyzed
10. The Showdown

A 'For The Loved And The Lost' és a 'Pitch Black Eyes' című dal alább meghallgatható, ízelítőképpen az album rendeléséhez:

Később megjelent a 'For The Loved And The Lost' dal, a címadó szám és a 'The Call' hivatalos klipje is:

Alább megtekinthető a két album-előzetes és az első stúdiós felvétel:

A csapat 2013. május 21-én adta ki legutóbbi teljes értékű albumát, a Scarlet Records jóvoltából. A 'The Seed of Foolishness' albummal az Extrema visszatért eredeti thrash-gyökereihez, melyet 10 erőteljes új dallal igazolnak. Hiteles kritikák szerint, ez a banda eddigi legjobb albuma (a lemezről bővebben itt írtunk). 2016-ban a csapat kiadott egy 'The Old School' című EP-t, amin még GL Perotti énekel (aki egyébként 1989 óta volt tagja a bandának).


EXTREMA - Judas Priest-klasszikust dolgoztak fel az olasz groove-thrasherek
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.