Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

FOSCOR - végighallgatható a spanyol atmoszférikus metalbanda új albuma, az 'Els Sepulcres Blancs'!

2019-09-05
A Foscor 'Els Sepulcres Blancs' címmel adja ki új stúdióalbumát, szeptember 6-án, a Season Of Mist jóvoltából.

A Foscor közleménye az új album kapcsán így szól: "Az 'Els Sepulcres Blancs' a második lépés a mi saját koncepcionális trilógiánkban, ami a 2017-es 'Les Irreals Visions' albummal vette kezdetét. Célunk az, hogy az élet egyes mozzanatait zenésítsük meg, és muzikális formában prezentáljuk azt az ösvényt, ami a "távol" és az "itt" között húzódik. Ebben a stádiumban fontos szerepet kapnak a vizuális témák - magyarul: mi így álmodjuk meg a jobb és szebb világot".

"A lemezcím jelentése "A fehér sírkövek", egy metafóra, ami egy "költői ágyra" utal, amihez az emberek hozzáláncolták magukat, hogy meghaljanak, aztán újjászülessenek egy jobb világban. Ajtót nyitunk az individuális elmeállapot irányába; az álmok és a képzelet világába felé; egyben menedéket nyújtunk az élőknek, akik álmok révén megváltoztathatják a világot. A lemez megalkotásához a Modernisme / Art Nouveau mozgalmakat vettük koncepcionális alapul; vagyis valódi és álombéli alapokra helyezve mutatjuk be nézőpontunkat".

A lemez borítója és dallistája így néz ki:

01. Laments
02. Els Colors del Silenci
03. Malson
04. Secrets
05. Cel Rogent
06. Cançó de Mort
07. L’Esglai

Az első ízelítő, a 'Cel Rogent' című szám lentebb meghallgatható. Ennek kapcsán a következőket közölte a csapat: "Az első dal, amit bemutatunk, a 'Cel Rogent' tökéletesen jellemzi mindkét végletet, amit ezen a lemezen felvonultatunk. Ez az "érintetetlen érzelmek kavalkádja". A dal elején a vörös eget vízionáljuk; ezzel pedig egyszerre lépünk be a legmagányosabb éjszakába és a reményekkel teli, új napba. Gyertek velünk, és élvezzétek ti is ez a tragikus sötétséget!".

Újabban megjelent a 'Malson' című szám is, amit így kommentáltak a tagok: "A valóság és az álomvilág, a költészet és a valóság közötti űrt mutatjuk be ebben a dalban, egy mély érzelmekkel teli, de ideálisan tudatos dialógus révén. Az 'Els Sepulcres Blancs' az eddigi leszemélyesebb hangvételű, legintimebb alkotásunk - épp olyan, mint a változásról való álmodozás és képzelgés maga... Arra szolgál a mi zenénk, hogy egy költői világot vázoljunk fel, izgalmas formában. Az új, ‘Malson’ dal címének katalán jelentése "Rémálom"; a dal témája pedig a saját gyengeségünket és életünk sötét oldalát prezentálja. Néha úgy tűnik, az élet nem kínál számunkra meenkülési útvonalat a szenvedés elől - ennek a metaforája pedig olyan, mint egy magas árnyék-lény, mely minden esetben a leküzdhetetlen akadályok felé vezet minket...".

Újabban megjelent a 'Cançó de Mort' című szám hivatalos klipje is. Íme a premier:

Alább a teljes új albumot végig lehet hallgatni:

Korábbi hír, hogy a Foscor 'Les Irreals Versions' címmel adta ki új "remix" lemezét, 2018. augusztus 24-én, a Season Of Mist jóvoltából. A Foscor (ami katalón nyelven "sötétséget" jelent) 2017-ben CD-n és LP-n is kiadta Season Of Mist-es debüt-albumát, a 'Les Irreals Visions'-t, aminek 2018-ra készült el a folytatása (pontosabban annak "felújított" változata), a 'Les Irreals Versions'. Az új kiadványra hat korábbi Foscor-dal újrakomponált, újrahangszerelt, újrarögzített változata került fel - ezúttal "minden zenei kerettől mentesen".

A remix-lemez borítója és dallistája így néz ki:

01. Instants (Irreals) (5:50)
02. Altars (Irreals) (6:26)
03. Encenalls De Mort (Irreals) (7:44)
04. Espectres Al Cau (Irreals) (7:06)
05. Les Irreals Visions (Irreals) (7:15)
06. L.Amor.t (Irreals) (7:47)

Az 'Encenalls de Mort' szöveges videója  - amit a gitáros Falke állított össze - lentebb megtekinthető:


FOSCOR - végighallgatható a spanyol atmoszférikus metalbanda új albuma, az 'Els Sepulcres Blancs'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.