Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Augusztusban adja ki debütáló albumát a Zero Hour egyes tagjai alkotta A DYING PLANET zenekar - itt az első dal, a 'Resist'!

2018-07-19
A két prog-metal mester Jasun és Troy Tipton - akiket olyan neves bandákból ismerhetünk, mint a Zero Hour, a Cynthesis, vagy az Abnormal Thought Patterns - idén új projekttel tér vissza a köztudatba.

A Tipton-fivérek új bandája, az A Dying Planet mostanra el is készült debütáló albumával, ami a 'Facing the Incurable' címet kapta. A lemez független gondozsában jelenik meg augusztus folyamán.

Az észak-kaliforniai prog-metalista ikertestvérek - Jasun Tipton gitáros és Troy Tipton basszusgitáros-énekes - az A Dying Planet kollektíve hajtóművei. A projekt egy Jasun által írt, 'Missing' című dallal vette kezdetét. Jasun bemutatta a dalt Troy-nak, aki azonban - karjának átmenetileg lebénulása okán - nem tudta feljátszani a basszus-témákat; viszont a mikrofont magához ragadta. A testvérek ezután újabb dalokat írtak meg és demóztak fel; majd pedig felkeresték Marco Bicca dobost és Brian Hart basszusgitárost, hogy egy tehetséges ritmus-szekcióval egészítsék ki a felállást. A négy tag ezután stúdióba vonult, és felvette debütáló albumát.

Az A Dying Planet bemutatkozó lemezére hat dinmaikus dal került fel, közel 53 percben. A 'Facing the Incurable' keverését Forrester Savell (Animals As Leaders, Sikth), maszterizálását pedig Alan Douches (Between The Buried And Me, Mastodon) végezte el.Nem mellesleg több ismert vendég is besegített a munkálatokba - köztük Bill Jenkins, Paul Villarreal, Erik Rosvold és Luda Arno. Az albumot végül Brian Kirksey fotóival és Erick Wurm Pollard illusztációjával díszitették.

A 'Facing the Incurable' a banda saját kiadója, a CynNormal Lab Recordings jóvoltából, CD-n és digitális formában, augusztus 14-én. Hamarosan közzéteszik a további részleteket...

Íme a lemezborító és a dallista:

01. Resist
02. Facing The Incurable
03. Human Obsolescence
04. Poisoning The Well
05. Missing
06. Separation Anxiety

Az első hivatalos előzetes és a 'Resist' című dal szöveges klipje itt érhető el:

Az A Dying Planet Facebook-oldalát itt lehet megtalálni.


Augusztusban adja ki debütáló albumát a Zero Hour egyes tagjai alkotta A DYING PLANET zenekar - itt az első dal, a 'Resist'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.