Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Hetvenes évekbeli rock-klasszikusokat dolgozott fel új szólóalbumán a MOS GENERATOR frontembere, Tony Reed

2018-06-27
Tony Reed, a Mos Generator mestere / dalszerzője egy 'The Lost Chronicles of Heavy Rock Vol. 1' című szólólemezzel jelentkezik júliusban.

A Mos Generator zenekar immáron 2002 óta a globális heavy-rock színtér egyik zászlóvivője (néhány hete jelent meg aktuális stúdiólemezük, a 'Shadowlands'). A bandát egy rendkívüli tehetség, Tony Reed vezeti, aki karrierje során többszáz dalt írt meg (mind a Mos Generator, mind egyéb projektek számára), különféle stílusokban, a stoner rocktól, a hard rockon, a doom metalon és a prog-rockon át, egészen a hardcore-punkig. 

Az elmúlt négy évben Reed önállóan felvett néhány feldolgozást a ‘70-es évek érájából. Mindezt önmaga, egyedül kivitelezte (vagyis ő játszik minden hangszeren); méghozzá a tőle megszokott zsenialitással.

Tony így nyilatkozott: “Ha van egy dal, ami örökre megragad a fejemben, addig nem is tudom elengedni, amíg fel nem dolgozom... E feldolgozások esetében igyekeztem hű maradni az eredeti dalokhoz - mind játék, mind produkció tekintetében. Tulajdonképpen gyakorlásnak, zenei tehetségem fejlesztésének, illetve kihívásnak fogtam fel az egészet. E dalok nagy része egész életem során végig kísért engem; a többit pedig a hozzám hasonló '70-es évekbeli underground-rock rajongók ismertették meg velem. Természetesen ennél jóval több szám van, amit még hozzácsaphattam volna ehhez a kollekcióhoz, de én mégis ezeket részesítem előnyben, mivel ezek mozgatnak meg a leginkább. Persze nem véletlenül adtam a 'Vol. 1' címet ennek a kiadványnak... Egyébként ezúton szeretnék külön köszönetet mondani Henry Vasquez-nek a Saint Vitus-ból, amiért felhívta a figyelmem ezekre a nagyszerű zenékre!".

A 16-számosz 'Lost Chronicles of Heavy Rock Vol. 1' egy olyan dalcsokor, melynek egyes ismertebb / kevésbé ismert tételei mind a mai napig relevánsak. Erre kaphatunk bizonyítékot Tony Reed sajátos előadásában.

A tracklista:
01. Battle (Boomerang ’72)
02. Ain’t No Lovin’ Left (Fanny Adams ’72)
03. Fifteen (Highway Robbery ’72)
04. Queen Of Torture (Wishbone Ash ’70)
05. Nobody Else (Atomic Rooster ’70)
06. Garden Road (Rush ’74)
07. Still Born Beauty (Necromandus ’73)
08. Forever My Queen (Pentagram ’73)
09. Dier Not A Lover (Bloodrock ’70)
10. Court Of The Crimson King (King Crimson ’69)
11. Much Too Young To Know (Pentagram ’78) *
12. Need Your Love (Cheap Trick ’79) *
13. Walk Of The Bug (Poobah ’73) *
14. Know Who You Are (Slade ’70) *
15. Review Your Choices (Pentagram ’73) *
16. Butterfly Beau (Iron Butterfly ’70)

Az albumot a Listenable Records adja ki július folyamán, bakeliten, digitálisan és CD-n [a csillaggal jelölt számok csak a CD-s változaton szerepelnek].

Hamarosan közzéteszik az első ízelítőket...


Hetvenes évekbeli rock-klasszikusokat dolgozott fel új szólóalbumán a MOS GENERATOR frontembere, Tony Reed
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.