Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Novemberben Budapestre is ellátogat a legendás DIAMOND HEAD

2018-09-24
A legendás NWOBHM zenekar a 2018-as év végén Európában turnézik.

A banda legutóbbi, saját elnevezésű, 2016-os albumának promóciójával körbejárta az USA-t, Kanadát, Európát és Nagy-Britanniát is. Olyan rangos fesztiválokon léptek fel nagyszínpadon, mint a Bang Your Head, a Sweden Rock, a Stormcrusher, a Pyscho Las Vegas, a Leyendes Del Rock és a Hard Rock Hell, valamint a Saxon társaságában is lebonyolítottak egy turnét.

A 2017-es év és a 2018 év eleje javarészt egy új nagylemez megírásával telt; ugyanakkor egy másik örömhírrel is szolgálhatott a banda: szerződést kötöttek a Dave Mustaine (Megadeth) és fia, Justis Mustaine közös menedzsment-cégével, a Thrashville-lel.

A legendás banda most bejelentette soron következő, közép- és dél-európai, nagy-britanniai turnéját, ami 12 ország 36 városát érinti. A körút dátumai és állomásai itt érhetők el.

A csapat 2018. november 6-án lép fel a budapesti Dürer Kertben. Itt az előzenekar a Statement és Blinding Sparks lesz. A koncertről bővebb infókat itt lehet találni.

A 'Diamond Head' című lemez 2016. március 11-én jelent meg, a Dissonance Productions jóvoltából.

Az új Diamond Head album az első a banda történetében, amin Rasmus Bom Anderson énekel. Az új, dán származású frontember 2014-ben érkezett a csapatba. Az ő elődje Nick Tart volt, aki 2004-től tíz éven keresztül vezette a felállást (Tart tavaly októberben lépett ki, mivel letelepedett Ausztráliában).

A Diamond Head alapítója, Brian Tatler korábban elmondta a saját elnevezésű lemez kapcsán: "A munkálatok kezdetekor megkérdeztük Ras-t is a jövőbeni irányzatról, és ő azt felelte, hogy a Diamond Head-nek olyannak kell lennie, amilyen annak idején volt. Közösen, egy időben, egy stúdióban kell szereznünk a dalokat; mivel ezt a feelinget semmi nem helyettesítheti. Ez az ötlet végül valóban remeknek bizonyult, mert most valami olyasvalamit hoztunk össze, amiről korábban álmondni sem mertünk volna. Ras egyértelműen megújította bandánk energiáját. Tulajdonképpen ő volt az, aki miatt egyáltalán összeehoztunk egy új albumot - nekem ez nemrég még nem volt szándékomban. De amint ő és a magabiztossága megérkezett a bandába, minden megváltozott. Ez az új album valóban a korai műveinkre hajaz; de emellett hallható rajta a modern idők szele is".

A 'Diamond Head' című lemez borítója és dallistája az alábbiképpen néz ki:

01. Bones
02. Shout At The Devil
03. Set My Soul On Fire
04. See You Rise
05. All The Reasons You Live
06. Wizards Sleeve
07. Our Time Is Now
08. Speed
09. Blood On My Hands
10. Diamonds
11. Silence


Novemberben Budapestre is ellátogat a legendás DIAMOND HEAD
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.