Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Hallgasd végig a GORGUTS gitárosa, Kevin Hufnagel új szólóalbumát!

2018-06-29
New York legtehetségesebb prog-rock / -metal gitárosa, Kevin Hufnagel (Gorguts, Dysrhythmia, Byla, Vaura, Sabbath Assembly) bemutatta legújabb szólólemezét.

Az akusztikus és elektromos gitár-játékban gazdag 'Messages to the Past' album "felvonultatja Hufnagel jellegzetes stílusának minden jellemvonását. A lemezt Colin Marston producer társaságában rögzítette a gitáros, a Thousand Caves Stúdióban (Krallice, Atheist, Khanate, Jarboe, stb.). A borító Bryan Olson műve.

Hufnagel így nyilatkozott: "A legelső inspirációm George Lynch volt. Az ő robbanékony, nyers játéka és különleges váltásai ösztönöztek arra, hogy gitárt ragadjak. Annak ellenére, hogy a Dokken-t sokan "popos" bandaként határozzák meg a metal-világon belül, az ő riffjei és szólói éppen ennek ellenkezőjét bizonyítják, a maguk hátborzongatóan gonosz vibrálásával. A tavalyi évben meghallgattam a 'Mr. Scary' egy speciális, kizárólag gitáron előadott változatát a YouTube-on, és arra gondoltam: "De fasza lenne, ha több ilyen szám létezne a világon!"... így láttam neki szólólemezem elkészítésének.
Egy másik hatalmas inspiráció számomra a Fates Warning gitárosa, Jim Matheos. Az ő dallam-érzékei, lélekkel teli szólói, és precíz megoldásai révén váltam én is "felnőtt" gitárossá. Nem beszélve arról a kreatív harmonizációról, gazdag akkord-világról és texturális akusztikus gitár-művészetről, ami az ő zenéjében hallható... Ezt a zenei "megrészegedést" szerettem volna én is elérni a saját albumomon.
Továbbá ott van még Jake E. Lee, Andy LaRocque / Pete Blakk, a Marty Friedman / Jason Becker duó, valamint Chris DeGarmo és Michael Wilton hatása is az én dalaimban... és a listát folytathatnám a végtelenségig...
".

A Translation Loss kiadó jóvoltából megjelent 'Messages to the Past' megrendelhető CD-n, LP-n és digitálisan is. Íme a teljes album-stream:

Kevin Hufnagel a '90-es évek közepe óta zenél aktívan. Első ismertebb bandája a While Heaven Wept volt; ezt követően pedig a technikás prog-rockot játszó Dysrhythmia virtuózaként híresült el. 2009 óta tagja a Gorguts-nak, később pedig a Vaura és a Sabbath Asssembly zenekarok is albumain is játszott.

Bővebb infók az előadóról: www.kevinhufnagel.com


Hallgasd végig a GORGUTS gitárosa, Kevin Hufnagel új szólóalbumát!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.