Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Elkészült első albumával a német ENEMY INSIDE együttes

2018-08-07
A 2017-ben, Aschaffenburg városában alakult Enemy Inside a görög ROAR! Rock Of Angels Records-szal kötött szerződést.

A Nastassja Giulia énekesnő és Evan K gitáros által alapított banda zenéje széles skálán mozog, de alapvetően kísérletezésen alapszik. Műfajukat tekintve valahol a "dark rock" és a "modern metal" közé lehetne besorolni őket. Dalaik fülbemászóak, misztikus hangvételűek és agresszív hangszereléssel gazdagon felszereltek. Az Enemy Inside olyan neves bandák hatásait viseli zenéjén, mint az Evanescence, a Lacuna Coil, az Amaranthe, a Delain és a HIM.

Giulia és Evan K mellett David Hadarik ritmusgitáros, Dominik Stotzem basszer és Feli Keith dobos alkotja a banda felállását.

Az első lemezszerződést Giulia így kommentálta: "A zeneipar legfontosabb mozzanatainak egyikének számít, amikor egy adott előadó megtalálja megfelelő partnerét, aki hisz és bízik benne, valamint támogatja őt! Ennek fényében izgatottan jelenthetjük be, hogy mi pontosan ilyen partnerre leltünk: világraszóló lemezszerződést kötöttünk a Rock Of Angels Records-szal; így 2018 szeptemberében kiadhatjuk debütáló albumunkat".

Mint most kiderült, az első Enemy Inside album szeptember 28-án lát napvilágot, 'Phoenix' címmel. A lemezre 11, "egyedi hangzású, súlyos gitár-riffekkel, dallamos szólókkal és lélegzetelállító vokálokkal teli dal" került fel.

Az album koncepciója kapcsán a banda tagjai így nyilatkoztak: "Mindannyiónknak vannak belső ellenségei... mindannyiónk útját elállják ezek a démonok, akik érkezésére a legtöbbször nem is tudunk felkészülni. Ők azok, akik a felszínre hozzánk a gyengeségeinket... Ez az album a barát-ellenség, a fény-sötétség, valamint a jó-gonosz ellentéteket reprezentálja és egyesíti, az újjászületés, az új kezdet és az innováció révén. Mindannyiónknak vannak hangok a fejében - ezek a valódi ellenségeink, akik megakadályozzák álmaink megvalósítását. A mi feladatunk az, hogy elfejetsük a múltat, és elölről kezdjük az egészet. Mint a főnixmadár, ami a lángokból támad fel. Mi is lángba borítjuk az eget. Ezek a lángok pedig felszárítják a könnyeinket, és hamuvá porlasztják a sebeinket. A hajnalt mindig sötétség előzi meg. A saját elménk mesterei azonban mi magunk vagyunk. Mi vagyunk a "Belső Ellenség".

A tracklista:
01. Falling Away
02. Bleeding Out
03. Phoenix
04. Lullaby
05. Doorway To Salvation (feat. Georg Neuhauser)
06. Angel’s Suicide
07. Death Of Me
08. Oblivion
09. Halo
10. Dark Skies
11. Summer Son (Texas feldolgozás)
12. Doorway To Salvation [bónusz track]

Az albumot elő lehet rendelni bakeliten, digipak CD-n és digitálisan is, a ROAR! kiadó honlapján. Az első ízelítőt - a 'Falling Away' című single-dal hivatalos videoklipjét - hamarosan bemutatják... addig is itt a kisfilm előzetese:

Az Enemy Inside Facebook-oldala itt érhető el.


Elkészült első albumával a német ENEMY INSIDE együttes
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.