Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

12 év után új ASCENSION OF THE WATCHERS albumot adott ki Burton C. Bell - itt az 'Apocrypha' munkálatait összefoglaló dokumentumfilm!

2020-11-22
Burton C. Bell (Fear Factory) és John Bechel (Ministry, Killing Joke) közös bandája, az Ascension Of The Watchers egy hosszas szünet után tér vissza.

Az Ascension Of The Watchers-t 2002-ben alapította meg Bell és Bechdel. A zenekar koncepcióját az Énok könyve alapozza meg. Bemutatkozó EP-jük, az 'Iconoclast' független gondozásban jelent meg, 2004-ben. Az AOTW zenéjét leginkább úgy lehetne definiálni, mint egy felpörgetett Joy Division vagy Cure, vagyis ambient folkot játszanak, indusztriális és metal-elemekkel vegyítve. Nagysikerű debütáló nagylemezük, a 'Numinosum' 2008-ban látott napvilágot a Ministry-frontember Al Jourgensen 13th Planet kiadója jóvoltából. A megjelenést követően a banda néhány hónapon át Észak-Amerikában turnézott, az újjáalakult Killing Joke előzenekaraként.

12 év után végre elérkezett a várva várt pillanat: visszatért az Ascension Of The Watchers; méghozzá egy vadonatúj, 'Apocrypha' című albummal, ami 2020. október 9-én látott napvilágot, CD-n, limitált bakeliten és digitális formában!

A tracklista:
01. Ghost Heart
02. The End Is Always The Beginning
03. Apocrypha
04. A Wolf Interlude
05. Honoree
06. Stormcrow
07. Cygnus Aeon
08. Key To The Cosmos
09. Bells Of Perdition
10. Wanderers 
11. Sign Your Name

Bechdel és Bell mellett jelenleg Jayce Lewis indusztriális / elektronikus zenei előadó alkotja az AOTW stúdió-felállását. A kollaboráció Jayce saját, Northstone nevezetű stúdiójában valósult meg, a walesi Bridgend-ben.

Amire az 'Apocrypha' esetében - zenei tekintetben - ezúttal is számítani kell: szónikus textúrák, sötét melódiák és dalszövegi melankólia. A koncepció ezúttal is az Énok könyvének Bukott Angyalai (The Watchers) történetén alapszik.

Burton elmondta, hogy "izgatottan és nagy lelkesedéssel" vágtak bele az új lemez munkálataiba, amihez segítségül hívták a rajongókat is. A stúdiós költségek fedezése érdekében elindított PledgeMusic-kampány révén a fanok egyedi, értékes ajándékokért cserébe támogathatták a bandát. Habár az AOTW financiális célja 124%-át elérte, a PledgeMusic vállalt váratlanul csődbe ment. Ettől függetlenül a banda mégis sikeresen elkészítette új albumát, a megőrzött felvételek összevágásával.

10 évnyi kemény dalszerzői és stúdiós munka után tehát végre megvalósult az újabb projekt: 2020 őszén megjelent az AOTW visszatérő albuma, az 'Apocrypha', melynek promóciójával várhatóan a jövő évben indul útnak a csapat.

Az 'Apocrypha' első single-dala, a 'Ghost Heart' megjelent hivatalos videoklip formájában, amit a híres brazil filmkészítő, Victor Hugo-Borges rendezett.

A második single-dalt 'The End Is Always The Beginning' címmel mutatta be a banda, néhány nappal azután, hogy az énekes Burton C. Bell 30 év után kilépett eredeti bandájából, a Fear Factory-ból.

"Dalszövegeim jelen pillanatban jobban tükrözik elmeállapotomat, mint korábban bármikor..." - nyilatkozta Bell. "A 'The End Is Always The Beginning' egy valódi kinyilatkoztatás, az élet minden aspektusát tekintve. De ez persze az egyén sajátos perspektívájától is függ.... A 'The End Is Always The Beginning' videója - amit szintén Victor Hugo-Borges rendezett - egy újabb szürreális ízelítő az Ascension Of The Watchers legújabb munkájához; egyben pedig egyedi élmény minden hallgató és néző számára. Itt nincs inkorrekt analízis. Olyan következtetést vonsz le belőle, amilyet csak akarsz. Számomra ez az egész egy teljesen új fejezet kezdetét fémjelzi; a dal pedig a továbblépést és az energia újonnani felfedezését jelenti nekem".

Az album munkálatait dokumentáló kisfilm alább tekinthető meg:


12 év után új ASCENSION OF THE WATCHERS albumot adott ki Burton C. Bell - itt az 'Apocrypha' munkálatait összefoglaló dokumentumfilm!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.