Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

COGNIZANCE - itt a brit death metal banda új dala, a 'Strychnine Shift'!

2019-07-20
A Leeds-ből származó Cognizance zenekar még ebben az évben kiadja debütáló nagylemezét.

A Cognizance 2012 tavaszán jött létre, Henry Pryce énekes és Alex Baillie gitáros közreműködésében. A stúdió-projektként funkcionáló banda később David Diepold dobossal egészült ki. Ez a felállás rögzítette 2014-ban az első Cognizance-demót. Miután a banda kiegészült Phil Archbold basszusgitárossal, minden évben kiadtak egy 2-5 számos digitális kislemezt - ezek mindegyike meghallgatható a banda hivatalos Bandcamp-oldalán.

A hírek szerint 2019. szeptember 6-án a Cognizance megjelenteti első teljes értékű albumát, ami a 'Malignant Dominion' címet kapta. A Prosthetic Records jóvoltából megjelenő album "DNS-e az ikonikus death metal bandák stílusirányzatának mélyén gyökerezik, de a banda technikai készségei meghaladják a modernkori zenekarok performanszát. Műfajt tekintve a vérbeli európai progresszív extrém metal és az amerikai old-school death metal keveredik dallamokkal és ritmusokkal".

A 'Malignant Dominion' albumon vendégként szerepel a Job For A Cowboy énekese, Jonny Davy, az Extol frontembere, Ole Børud; valamint az Aborted és a The Faceless egykori és jelenlegi tagjai. A lemez keverését és maszterizálását az AudioHammer Stúdióból ismert Jason Suecof (Deicide, The Black Dahlia Murder, Death Angel, stb.) és John Douglas végezte el, aki nem mellesleg gitárszólóval közreműködik az 'Ether Of The Void' dalban is. A lemezborító egy híres tetoválóművész, Jef Whitehead (Leviathan, Lurker Of Chalice) alkotása.

Az album előrendelési infói itt érhetők el. A lemez első nyilvános számát 'The Organic Citadel' címmel osztották meg július elején. A dal lentebb elérhető nem végleges, elő-produkciós formában.

Baille röviden így nyilatkozott: "Kompromisszumokat nem kötve, rengeteg energiát öltünk ebbe a lemezbe. Alig várjuk már, hogy megoszthassuk veletek a teljes anyagot!".

Újabban bemutatták a 'Strychnine Shift' című szám hivatalos videóját. Ebben a dalban a Job For A Cowboy énekese, Jonny Davy és az Aborted ex-gitárosa, Mendel Bij De Leij vendégszerepel.

Alább a 2017-es 'The Foreboding Impasse' single-dal hallgatható meg:

A banda Facebook-oldala itt érhető el.


COGNIZANCE - itt a brit death metal banda új dala, a 'Strychnine Shift'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.