Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

GREAT WHITE - hivatalos koncertfelvétel az új énekessel, Mitch Malloy-jal: 'Lady Red Light'

2018-11-14
A legendás énekes / producer, Mitch Malloy néhány hete csatlakozott a veterán Great White együttes felállásához. Ő lett a banda 36 éves karrierjének harmadik frontembere.

Mitch egy fantasztikus énekes, előadó, dalszerző és hangmérnök” - nyilatkozta júliusban a Great White szólógitárosa, Mark Kendall. “Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ezáltal is növelhetjük muzikális izomtömegünket, és újabb dimenziókba helyezhetjük a régi Great White-slágereket. Előző énekesünket, Terry Ilous-t elengedtük, másik projektjeivel foglalkozhasson. A legjobbakat kívánjuk neki, és köszönjük mindazt, amit hozzátett a Great White-hoz!”.

Malloy - aki az észak-dakotai Dickinson városából származik - első önálló dala 'Anything At All' címmel jelent meg 1992-ben. Két ezt követő single-dala, a 'Nobody Wins In This War' és az 'Our Love Will Never Die' egyaránt felkerült a Billboard 100-as toplistájára. Később megalapította saját stúdióját, azaz "sláger-gyárát" (Malloy Master Tracks), ahol olyan világhírű előadókkal dolgozott együtt, mint Taylor Swift, a Boys Like Girls, Kenny Loggins, Craig Morgan, Johnny Gates, stb..

1996-ban, mikor Sammy Hagar és a Van Halen útjai különváltak, és még mielőtt Gary Cherone (Extreme) lett volna az új énekes, a banda behívta meghallgatásra Mitch Malloy-t is. Eddiék azonnal neki ajánlották az állást, de ő nem sokkal később visszautasította, miután meglátta, hogy a zenekar újra összeállt az eredeti énekessel, David Lee Roth-tal, ugyanebben az évben, az MTV Video Music Awards díjátadón való fellépés erejéig.

Mitch ennek ellenére megmaradt a '90-es évek egyik legkarakteresebb rocker frontemberének. Nem véletlenül választotta őt most a Great White a zenekar élére. Sajátos hangja és megjelenése révén távolról sem tekinthető a banda előző énekesei (Jack Russell és Terry Ilous) "klónjának".

Tiszteletteljesen kell reprezentálnom a Great White zenéjét” - nyilatkozta Malloy. “Tisztelnem kell mindazt, ami előttem történt, és emlékeztetnem kell a rajongókat, hol voltak, amikor először hallották ezeket a nótákat. Ugyanakkor önmagamat kell adnom.Amikor először visszahallgattam a saját hangomat a Great White zenéjén, már akkor tudtam, hogy valami igazán különleges van kialakulóban”.

Michael Lardie, a Great White ritmusgitáros-billentyűse így szólt: “Mi magunk azonnali kölcsönhatásra léptünk Mitch-csel, és biztos vagyok benne, hogy a rajongók is így tesznek majd, és a jövőben is kitartóan támogatják a Great White-ot. A közös zenénk jócskán túlmutat egy-egy személyen”.

Készen állunk rá, hogy Mitch-csel közösen romboljuk le a színpadokat” - tette hozzá Audie Desbrow dobos. “A 2018-as és az elkövetkezendő évek nagy dolgokat tartogatnak a Great White számára. Minket sosem lehet félreállítani; sőt, olyan érzésem van, mintha csak most kezdődne minden!”.

A Grammy-jelölt hard rock-slágereiről (pl. 'Once Bitten, Twice Shy') ismert Great White közel négy évtizedes fennállása során több mint 10 millió albumot adott el világszerte. Összesen hat Billboard top 100-as slágert, kilenc top 200-as albumot, két platinalemezt és négy MTV-aranyérmet tudhatnak maguk mögött. Koncertek tekintetében szintén meglehetősen aktív volt mindvégig a banda. Maraton hosszúságú fellépéseiknek és nagyzenekarral kibővülő rock-műsoraiknak többmillió ember volt már tanúja világszerte.

A Great White a 2010-es éveket is intenzív turnézással töltötte - csak az elmúlt négy évben közel 400 bulit nyomtak le a világ számos országában. Ezek közt külön kiemelendő performanszok is szerepeltek - az összes teltházas koncert mellett ilyen például a zürichi Rock Im Tal fesztiválon való produkciójuk; az M3 Rock Fesztivál 10. évfordulója alkalmából megrendezett bulijuk; valamint néhány, örökké emlékezetes, akusztikus show.

A klasszikus rock-rádió toplistákat a 2012-es 'Complicated' dallal vették ismét uralom alá. Ekkor jelent meg 12., 'Elation' című stúdióalbumuk, amit kivétel nélkül minden kritikus (és rajongó) magas elismeréssel illetett. Ugyanerről a lemezről egy másik top 10-es sláger ('Hard To Say Goodbye') is megjelent.

2017 júniusában a Great White ismét összeállt eredeti producerével, Michael Wagener-rel, egy új album erejéig. A kilenc-számos 'Full Circle' szintén több sikeres single-dalt termelt ki magából - köztük a banda valahavolt legütősebb számát, a 'Big Time'-ot. Továbbá - először a Great White pályafutása során - a színfalak mögé is bevezették a fanokat; lévén kiadták a 'The Making of Full Circle' című DVD-t.

A Great White jelenleg egy új kaland előtt áll. Malloy-jal kiegészülve hamarosan visszatérnek a stúdióba, hogy felvegyék soron következő nagylemezüket!

...de addig is: a banda július közepétől egészen november végéig az Államokat járja, hogy egy nagyszabású turné keretében megismertessék a közönséggel az új felállást. A teljes idei beosztás itt érhető el.

A banda augusztus 18-án a Louisville-beli Kentucky State Fair fesztiválon állt színpadra. A szett utolsó száma volt a klasszikus 'Once Bitten, Twice Shy' című szám, aminek professzionális felvétele itt tekinthető meg, a 'Rock Me' és a 'Lady Red Light' dalok koncert-videójával egyetemben:


GREAT WHITE - hivatalos koncertfelvétel az új énekessel, Mitch Malloy-jal: 'Lady Red Light'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.