Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

LIVESAY - bemutatta ötödik albuma új videoklipjét a new yorki neoklasszikus metalbanda: 'International Man'

2019-01-22
A Livesay 2019-ban világraszóló szerződést kötött a Pittsburgh-i RFL Records-szal. Az 1991-ben alakult, neoklasszikus heavy metalt játszó banda ősszel új albumot szabadított a tömegekre.

A Livesay mindeddig négy bombasztikus nagylemezt adott ki – 'Livesay' (1996), 'Darkest Hour' (2000), 'Awaken the Giant' (2010), 'Frozen Hell (2016) –; emellett pedig olyan legendás hard rock-előadókkal turnézott, mint Ronnie James Dio, a Y&T, a Dokken, a Lynch Mob, a Ratt, a Thin Lizzy, Vince Neil, Sebastian Bach, a Quiet Riot, Michael Schenker, az UFO és a Fates Warning. Két egymást követő évben is felléptek a Rock N’ Skull fesztiválon, és számtalan headliner bulit is lenyomtak az évek során. Lévén meglehetősen minimális hátszéllel támogatták a bandát a kiadók és a menedzsment-cégek, mindvégig az akaraterő és a hit volt a Livasay hajtóereje. Gregg Livesay gitáros-frontember így szólt: “Ez a csapat mindig is egy egész bandáról szólt, nem csak saját magamról. A srácok nélkül talán semmire nem vittem volna - az ő elkötelezettségük és lelkesedésük minden esetben minőségi zenét eredményez”.

A Livesay zenéjét nem egyszerű konkrétan behatárolni: a banda ereje a változatosságban rejlik. Leginkább olyan jelzőkkel lehetne illetni a dalaikat, mint a 'neoklasszikus', a 'melodic' és a 'hard rock'. Emellett némi progresszív és szimfónikus beütés is érezteti hatását a dalokon. Zenei példaképeik közt Yngwie Malmsteen-t, a klasszikus Deep Purple-t, a Racer X-et, a korai Dream Theater-t és a régi Fates Warning-ot emlegetik. Dallamos és fülbemászó hangszerelésük és egyedi vokál-megoldásaik alapozzák meg az albumok sötét és misztikus hangvételét, egyben kemény és progresszív megszólalását, ami minden rock-rajongó kedvére válhat. 

A banda új nagylemeze a 'Chronicles' címet kapta. Az albumra 13 dal került fel, kezdve a korábban rögzített, de soha ki nem adott nótákkal, egészen a modernkori, új szerzeményekig - köztük a friss single, az 'International Man', amit 2019 januárjában bemutatta hivatalos videoklip formájában (a kisfilmet a Hydrogyn gitáros-producere, Jeff Westlake és a Ridgeline Production Studio rendezte).

A 'Chronicles' 2018. szeptember 14-én látott napvilágot, a Livesay új kiadója, az RFL Records jóvoltából. Íme a borító és a dallista:

01. Live & Let Rock
02. Fallen Nights
03. Red Room
04. Evil Eyes
05. No Way Out
06. Under The Table
07. Darkest Hour
08. Love N’ Chains
09. You Won’t See Me Fall
10. Awaken The Giant
11. The Burning Times
12. Aphasia
13. International Man (bónusz track)

A Livesay jelenlegi felállása így néz ki:

Mike Gill - ének
Gregg Livesay - szólógitár, vokál
Tony Stahl - billentyűk, vokál
Rich Andrews - basszusgitár, vokál
Keith Michaels - dobok

Bővebb infók, hírek a bandáról a Facebookon olvashatók.


LIVESAY - bemutatta ötödik albuma új videoklipjét a new yorki neoklasszikus metalbanda: 'International Man'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.