Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új albumot adott ki a lengyel HATE zenekar - hallgasd végig az 'Auric Gates of Veles' dalait!

2019-11-15
A veterán varsói death / black metal banda nemrég lemezszerződést kötött a szintén veterán Metal Blade Records-szal...

A Hate együttest hosszú évek óta Európa egyik legsötétebb metalzenekaraként tartják számon. Mind a rajongók, mind kritikusok nagyra méltatják lemezeiket - ez különösképpen igaz a 2017-ben megjelent 'Tremendum' albumra, amit a vezér, ATF Sinner (ének, gitár) a szláv folklór köré koncepcionalizált (bővebben erről a lemezről itt írtunk).

Két év telt el, és a Hate újabb szintet lépett. A elkészítette eddigi legepikusabb albumát; közben pedig szerződést kötött az amerikai metal-színtér zászlóvivő kiadójával, a Metal Blade Records-szal.

"'You are judged by the company you keep' - tartja a mondás, ami ha igaz, akkor minket rendkívül kedvezően fognak megítélni. Büszkén jelenthetjük, hogy szerződést kötöttünk a Metal Blade Records-szal; azzal a kiadóval, ami a torzító pedál feltalálásával összefüggésbe hozható metalzene szinonimája. Ez a szerződés nem is jöhetett volna jobb időben; lévén éppen most nyílik egy újabb fejezet bandánk történetében. A 2017-es 'Tremendum' album megjelenésével már elindult egy nagy kaland, ami célja egy még sötétebb horizont elérére. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a lépés nagyban hozzásegít minket e célok eléréséhez. Első kollaborációnk a Metal Blade-del, már folyamatban van - 2019 közepén ki tudjuk adni a következő albumot. Gyertek, csatlakozzatok, legyetek tanúi és részesei ennek a sötét kalandnak!" - nyilatkoztakorábban  a frontember.

A Hate új albuma végül 'Auric Gates of Veles' címmel jelent meg, 2019. június 14-én, pénteken. Az albumot a híres Wiesławski-testvérek társaságában rögzítette a banda, a lengyel Hertz Stúdióban (Behemoth, Vader, Decapitated, stb.). A kiadó közleménye szerint az 'Auric Gates of Veles' egy "titáni lemez, ami egyben organikus és dinamikus hangzású; továbbá ez a banda hosszas karrierjének egyértelmű csúcspontja".

A tracklista:
01.
Seventh Manvantara
02. Triskhelion
03. The Volga's Veins
04. Sovereign Sanctity
05. Path To Arkhen
06. Auric Gates Of Veles
07. Salve Ignis
08. Generation Sulphur
09. In The Shrine Of Veles (demó) [digipak bónusz track]
10. Path To Arkhen (demó) [digipak bónusz track]

Az első új single-dal, a 'Sovereign Sanctity' alább elérhető, kedvcsinálóképpen az album előrendeléséhez. A Hate egyúttal megosztotta az első három új dal, a 'Path To Arken', a 'Seventh Manvantara' és az 'In The Shrine Of Veles' demó-változatait (lentebb ezek is meghallgathatók).

"Az volt a célunk, hogy az új dalok himnuszként szóljanak. Ennek ékes példája a 'Sovereign Sanctity' című szám. Egyben - érzésem szerint - ez az egyik legjobb dal, amit valaha is írtunk" - nyilatkozta ATF Sinner.

A 'Triskhelion' című szám gitáros playthrough-videója itt érhető el:

A megjelenés napján közzétették a teljes album-streamet:

A Hate az új lemez megjelenése előtt a Belphegor, a Dark Funeral és az Incantation társaságában turnézott Észak-Amerikában, a Devastation ON The Nation nevezetű körút keretében. A nyár folyamán emellett több európai fesztiválon is színpadra állnak. A teljes idei beosztást itt lehet megtalálni.


Új albumot adott ki a lengyel HATE zenekar - hallgasd végig az 'Auric Gates of Veles' dalait!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.