Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

AENIMUS - új klipet mutatott be a Bay Area-beli extrém prog-metal banda: 'Between Iron And Silver'

2020-02-21
Az Aenimus együttes egy különleges "tangó-metal" dalt filmesített meg; egyúttal bemutatták az új gitárost is.

"Büszkén mutatjuk be 'Between Iron And Silver' című számunk hivatalos videoklipjét. A kisfilm alapját egy olyan tánc-műfaj adja, ami tele van szenvedéllyel, viszállyal és intenzitással, ami a két résztvevő között alakul ki, metaforikusan bemutatván a Dr. Hannibal Lecter és Clarice Starling, azaz a Hannibal című regény és film főszereplői közötti kapcsolatot. A 'Between Iron And Silver' című szám dalszövege Dr. Lecter Clarice-nek írt levele, melyben kifejezi mit érez a nő iránt, és elmondja, hogy "Csatlakozz hozzám a Pokol sötétjében". A forgatáshoz Joe Ferreira és Dahiana Oliver mérhetetlen tehetségét kölcsönöztük, hogy egy igazán erőteljes tánc-performansz formájában előadják ezt a történetet. A páros tökéletesen kivitelezte elképzeléseinket, és azt is túlteljesítette. A tangó és a modern tánc ötvözete meglehetősen különleges elegyet alkotott; épp úgy, ahogy a tangó és a death metal műfaj keveredése is. Ezennel egy csodálatos, energikus látvány tanúi lehettek - reméljük, mindenkinek tetszeni fognak a látottak és hallottak".

Az Aenimus egyúttal bejelentette, hogy kilépett a bandából Sean Swafford gitáros; helyét pedig Greg Paulson vette át. Ez utóbbi így nyilatkozott: "Izgatottan csatlakozom az Aenimus felállásához, mint a banda új gitárosa! Nem kis posztot kell betöltenem, de nagyon hálás vagyok a lehetőségért! Miután lebonyolítottam két turnét a bandával, rájöttem, hogy zeneileg totálisan egyezek a srácokkal. Nem mellesleg már neki is láttunk egy új lemez dalszerzői munkálatainak; szóval igencsak izgalmas dolgok vanna kilátásban. Hamarosan találkozunk!".

Az Aenimus 2013 augusztusában adta ki debütáló nagylemezét, a 'Transcend Reality'-t. Az ezt követő években nagyszabású turnékat bonyolítottak le, többek közt a Rings Of Saturn, az I Declare War és az Arsonists Get All The Girls társaságában. Az utóbbi két esztendőt második stúdióalbuma, a 'Dreamcatcher' munkálataival töltötte a csapat (ezen szerepel a fenti videoklipes dal, a 'Between Iron And Silver' is). E lemez kiadása céljából 2018 végén igazolta le őket a Nuclear Blast Records.

"Büszkén jelentjük, hogy a világ legnevesebb metal-kiadója, a Nuclear Blast kötött velünk lemezszerződést; egyúttal pedig csatlakoztunk a Continental Concerts menedzsment-céghez is" - közölte annak idején Seth Stone basszusgitáros. "Alig várjuk már, hogy megoszthassuk veletek eddigi legambíciózusabb dalainkat, és belevágjunk a következő nagyszabású turnéba!".

A 'Dreamcatcher' album 2019. február 22-én jelent meg. A 'Dreamcatcher' egy koncept-album, ami különféle horrorfilmek és -regényeken (It, The Shining, Hannibal Lecter, The Dead Zone, stb.) alapszik. A lemez felvételei a banda saját stúdiójábna zajlottak; a keverés és a maszter pedig Jamie King nevéhez fűződik. A lemezen vendégként szerepel Mike Semesky (Intervals, The Haarp Machine), Jamie Hanks (I Declare War), Brian James (Fallujah), Sims Cashion és Leonardo Guzman.

A tracklista:
01. Before The Eons
02. Eternal
03. The Ritual
04. My Becoming
05. The Dark Triad
06. Between Iron And Silver
07. The Overlook
08. Caretaker
09. Second Sight
10. Day Zero
11. Dreamcatcher

Első ízelítőként lentebb megtekinthető a 'Before The Eons' és a 'The Dark Triad' című szám hivatalos videoklipje. Az albumra itt lehet leadni a rendeléseket.

Újabban megjelent a 'The Dark Triad' gitáros, valamint az 'Eternal' basszusgitáros playthrough-videója is:

Alább elérhető az 'Eternal' dal szöveges videója, amiben Sims Cashion vendégszerepel:

Az alábbi videókban a tagok nyilatkoznak az album-munkálatok kapcsán:

Az Aenimus jelenlegi felállását Alex Green énekes, Greg Paulson és Jordan Rush gitárosok, Seth Stone basszer és Cody Pulliam alkotja.


AENIMUS - új klipet mutatott be a Bay Area-beli extrém prog-metal banda: 'Between Iron And Silver'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.