Normál verzió
2018. október 29.-től a honlapon leadott megrendeléseket átmenetileg technikai okok miatt nem tudjuk teljesíteni!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Megjelent és végighallgatható az új NOTHGARD album, a 'Malady X'

2018-10-27
A német dallamos, epikus death metal banda kiadta új nagylemezét.

Dom R. Crey frontember nemrég így nyilatkozott: "Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy végre felfedhetjük következő lemezünk részleteit. Negyedik albumunk címe: 'Malady X'; megjelenéséért a Metal Blade Records felel, október 26-án. Néhány napja kézhez kaptuk eme abszolúte fantasztikus album véglegesre kevert változata, amit nem más, mint a hatalmas, az egyetlen Jens Bogren (Amon Amarth, Arch Enemy, Kreator, stb.) gondozott".

A 'Malady X' a 2016-os 'The Sinner's Sake' album folytatása. Az előző lemez - amin olyan neves vendégek jutottak szerephez, mint Jeff Loomis az Arch Enemy-ből, Jen Majura az Evanescence-ből és Robse az Equilibrium-ból - borítóját Sallai Péter (Sabaton, WASP, Kreator, Satyricon, Kataklysm, Annihilator, Mayhem, Powerwolf, stb.) tervezte és valósította meg.

A 'Malady X' album megrendelhető digipak CD-n, különböző színű, limitált LP-n és box-szettekben, valamint digitális formában. Az október 26-án megjelent album borítója és dallistája így néz ki:

01. Voyage To Decay (intro)
02. Malady X
03. Shades Of War
04. Guardians Of Sanity
05. Epitaph
06. Deamonium I
07. Serpent Hollow
08. Devil Will Know
09. Fall Of An Empire
10. Herald Of Death
11. Black Horizon
12. Eye For An Eye (limitált digi-CD bónusz track)
13. Ninja (limitált digi-CD bónusz track)

Az első single-dal maga a címadó szám. A banda videoklipet is forgatott hozzá. Dom R. Crey így szólt: "A 'Malady X' album sötét és súlyos, de ugyanakkor tele van fülbemászó dallamokkal. Alapvetően nem változtattunk a kialakult hangzásunkon, de érzésem szerint újraterveztük a mindenkori Nothgard-stílust, mely minde eddiginél erősebben érezteti hatását ezen az albumon. Ezért tehát nagy örömmel mutatjuk be annak első ízelítőjét, egy durva videoklip formájában!".

Újabban megjelent az 'Epitaph' videója is. Erről így nyilatkozott Crey: "Az első single, a 'Malady X' immáron három hete megjelent, mi pedig nagyon örülünk a visszajelzéseknek! Most jött el az idő, hogy kiadjuk a második single-t / videoklipet - ezúttal 4k minőségben! Az 'Epitaph' számomra egy igencsak különleges dal. A világban zajló állandó küzdelmekről van benne szó; illetve arról, milyen fontos, hogy megtaláljuk a helyünk. Néha ez rendkívül nehéz dolog, és sokszor érezzük úgy, hogy nem vagyunk része e világnak - vagy legalább is nem szeretnénk az lenni. Az 'Epitaph' egyébként az egyik kedvenc számom az albumról. De nem is beszélek többet; inkább nézzétek meg a videót!".

Videoklip készült továbbá a 'Fall Of An Empire' című dalhoz is:

Az új album exkluzív, limitált változatának "kicsomagoló videója" lentebb tekinthető meg:

Alább a teljes lemez meghallgatható:

"Természetesen tervbe vettünk néhány hivatalos lemezbemutató bulit, hogy testközelből is megmutathassuk nektek, mit rejt a 'Malady X'. Ennek okán összeálltunk a Parasite Inc. zenekarral, akik augusztus 17-én szintén új lemezt adtak ki ('Dead and Alive' címen)".

A lemezbemutató mini-turné plakátja így néz ki:

A Nothgard-ot 2008 végén alapította Dom R. Crey gitáros-énekes, azzal a céllal, hogy platformhoz jusson saját stílusa, a technikás, epikus és nagyzenekari elemekkel ellátott melodic death metal színpadi és stúdiós előadása végett. Három eddigi nagylemezük - 'Warhorns of Midgard' (2011), 'Age of Pandora' (2014), 'The Sinner's Sake' (2016) - révén világszerte hatalmas rajongótáborra tettek szert. Egyedi, neo-klasszikus és folk beütésű metalzenéjüket mind a közönség, mind a kritikusok nagyra méltatja.


Megjelent és végighallgatható az új NOTHGARD album, a 'Malady X'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.