Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

BLOODTRUTH - új playthrough-videót mutatott be az olasz death metal banda

2020-05-21
A Perugiából származó Bloodtruth zenekar 'Martyrium' címmel adta ki aktuális, második nagylemezét, 2018. szeptember 28-án, a Unique Leader Records jóvoltából.

A 'Martyrium' egy 10 számos, "könyörtelen és kegyelmet nem ismerő album", aminek keverését és maszterizálását a híres olasz producer, Stefano Morabito végezte el, a római 16th Cellar Stúdió (Fleshgod Apocalypse, Hour Of Penance) falai között. A lemezborító Jose Sabogal (Beheaded, Inferno) nevéhez fűződik.

A 'Martyrium' album a 2009-ben alakult második nagylemeze. A csapatot eredetileg a Fleshgod Apocalypse mellék-projektjeként hozták létre; a jelenlegi felállást azonban Luis Maggio énekes, Stefano Ciucci és Stefano Clementini gitárosok, Riccardo Rogari basszer, valamint Giacomo Torti dobos alkotja. A zenekar az utóbbi időben az euaópai death metal-színtér meghatározó erejévé nőtte ki magát. Új lemezüket "színtiszta agresszió, végtelen zenei intenzitás, valamint erőteljes, gyűlölettel teli vokálok" jellemzik.

A banda közleménye így szól: "A 'Martyrium' elsődleges témája a keresztény egyház által végzett emberi áldozás, mészárlás és pusztítás, amit azok ellen követnek el, akiket ők maguk “eretneknek” nyilvánítanak. Ezen az albumon történelmi és etikai relevancia egyaránt érezhető a dalszövegek révén. A Bloodtruth továbbá úgy döntött, hogy a híres bestseller, A rózsa neve (Umberto Eco, 1980) egyes jelentős történéseit is beleszövi az alapvető, történelmi és filozófiai referenciák mellé, különös hangsúlyt fektetve a vértanúság és a mártíromság témájára. A lemezborítón látható mesterművet egy nagy elismerésnek örvendő, perui artista, Josè Gabriel Alegria Sabogal (Beheaded, Inferno) készítette. Az illusztráció tökéletesen jellemzi az album koncepcióját".

Stefano Rossi Ciucci gitáros / társ-dalszerző hozzátette: "A 'Martyrium' egy koncept-album. Hosszú időnkbe tellett, mire elkészültünk vele, de hiszünk abban, hogy mindez a fejlődés és a bandánk belüli elszántság jele. Mi olyanok vagyunk, akik megállás nélkül mennek a saját érzéseik után; és akik zenénk keresztül igyekeznek kifejezni gondolataikat, elmeállapotukat. Ami most a kezünkben van, az a valahavolt legsötétebb, legbrutálisabb Bloodtruth album!".

A tracklista:
01. 1184 P.C.
02. Centuries Of Intolerance (Danse Macabre)
03. Schismatical Crusades
04. Inner Resurrection
05. Peste Noire
06. Prelude To Havoc
07. The Tome Of Suffering
08. Persecution
09. The Last Prophet
10. Martyrium

A 'Peste Noire' című szám alább meghallgatható; lentebb pedig megtekinthető az 'Inner Resurrection' című dal 2019 decemberében megjelent videoklipje, amit Guglielmo Sergio rendezett. 2020 májusában továbbá megjelent a 'Centuries Of Intolerance' című dal gitáros playthrough-videója, ami szintén elérhető alább.


BLOODTRUTH - új playthrough-videót mutatott be az olasz death metal banda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.