Normál verzió

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Klip-premier: HATCHET - 'Back Into Dust'

2019-05-11
A Bay Area-beli Hatchet zenekar aktuális nagylemeze 'Dying to Exist' címmel jelent meg, 2018. június 22-én. Most erről az albumról látott napvilágot egy új videoklip, amit a tavalyi európai turnén forgattak:

Ezt megelőzően a 'Silent Genocide' című dal hivatalos klipjét mutatták be:

A Julz Ramos frontember és Clayton Cagle gitáros iker-témái által irányított, Devin Reiche basszer és Ben Smith dobos ritmus-szekciójával kiegészített Hatchet az utóbbi években komoly hírnévre tett szert, mint a klasszikus Bay Area-beli metal-színtéren, mind a nemzetközi modern thrash-szcénán. Köszönhető mindez többek közt három energikus nagylemezüknek (a 2008-as Metal Blade-debüt, az 'Awaiting Evil'; a 2013-as 'Dawn of the End' és a legutóbbi, The End Records által gondozott, 2015-ös 'Fear Beyond Lunacy'), valamint számos világkörüli turnéjuknak, melyek során felléptek többek közt a Metal Church, a Flotsam And Jetsam, a Soilwork, a Warbringer, az Act Of Defiance, az Exmortus és a DRI előzenekaraként is. Az új album a banda eddigi legkeményebb, egyben legprecízebben kidolgozott kiadványa.

Ramos korábban így nyilatkozott: “Maga az album az eddigi leggyorsabb és legkreatívabb anyagunk; lévén mind a négy tag egyenlő mértékben vett részt a dalszerzői munkákban. Dalaink ennek köszönhetően most először szólnak egységesen, és összességében faszábbul a korábbiakhoz képest!”.

A frontember az új lemezszerződést így kommentálta: “Nem is lehetnénk boldogabbak, hogy megtalált minket a legendás Combat kiadó! A Combat egyértelműen az egyik legfontosabb kiadó a thrash- / extrém metal-színtéren, mivel számtalan híres és hírhedt banda köthető a nevéhez. Történelme, jelentősége és tapasztalata meghaladja még a saját életkoromat is; így kétségkívül ez a megfelelő otthon az új album számára!”.

A 2017-ben újjáélesztett Combat Records elnöke, a Megadeth basszerosa, David Ellefson hozzátette: “A Hatchet kiváló fiatal banda, ami minden tekintetben remekül passzol a Combat kiadóhoz. Agresszív, modern thrash metal és old-school intenzitás jellemzi őket. Már egy jóideje nagy rajongójuk vagyok; most pedig büszkén jelenthetem, hogy a jövőben együtt fogunk dolgozni!”.

A Hatchet negyedik nagylemeze, a 'Dying to Exist' 2018. június 22-én látott napvilágot, az alább látható borítóval:

Az új albummal a Hatchet elérte eddigi legmagasabb toplistás helyezéseit: 24. lett a Billboars 'Hard Rock Album' listáján, 23. a 'Heatseekers Album' chart-on és 5. a 'Heatseekers Pacific' listán.

Az első single, a 'Desire For Oppression' című szám hivatalos videoklipje itt megtekitnhető:

A Hatchet 2019 szeptemberében előzenekarként vesz részt a kanadai Kataklysm zenekar Meditations Over North America elnevezésű turnéján, melyen fellép az Exhorder és a Krisiun is.


Klip-premier: HATCHET - 'Back Into Dust'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.