Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

CONVULSE - itt a veterán finn death metal banda új szöveges videója, a 'Whirlwind'!

2021-01-13
A "death 'n' roll" műfaj finnországi pionírja, a Convulse zenekar a Transcending Records jóvoltából adta nemrég ki ötödik, 'Deathstar' című nagylemezét.

A 2020. október 30-án megjelent 'Deathstar' albumon a banda 9 dallal feszegeti a sztenderd death metal műfaj határait. Természetesen ez nem újdonság a finn triótól, és a rajongók is párhuzamokat vélhetnek majd felfedezni az új lemez és a banda klasszikus, 'Reflections' című albuma (1994 / Relapse Records) között, ami annak idején egy igencsak szokatlan, egyedi hangzással ellátott death metal-anyagnak számított. A 'Deathstar' album tehát ugyanolyan egyedi stílussal rendelkezik, mint a 'Reflections', csak modernebb formában. 

A 'Deathstar' 2020. október 30-án jelent meg, CD-n, kazettán, bakeliten és digitálisan. Az új albumot (ahogy ebben a műfajban az elvárt) analóg módon vette fel banda, a Tampere-beli JJ-studio falai között. Az alább látható lemezborítót Jan Yrlund készítette, Minna Mead egyik festménye alapján.

Rami Jämsä gitáros-énekes így nyilatkozott: "A 'Deathstar' egy izgalmas hallgatnivaló azok számára, akik nyitott elmével figyelnek a zenére. Nem felejtettük el, hogy old-school death metalista gyökerekkel rendelkezünk, de számomra természetes, hogy zeneileg folyamatosan fejlődjünk, és mindenféle kötöttségek, határok nélkül írjunk új dalokat. Minden bizonnyal hallhatjátok ezen a lemezen a 'Reflections' album visszhangjait is; továbbá: a 'Deathstar'-t 2019 nyarán / őszén rögzítettük, ugyanabban az analóg stúdióban, ugyanazzal a producerrel, ahol és akivel az 'Evil Prevails' album készült, 2013-ban (JJ-studio/Juuso Nordlund). Az új album hangzása időtálló; tehát nehéz lenne kitalálni, melyik évtizedben került rögzítésre... Egyébként pedig nagyjából három éven keresztül írtuk és próbáltuk az új dalokat".

01. Extreme Dark Light
02. Whirlwind
03. The Summoning
04. Chernobyl
05. We Sold Our Soul For Rock'n Roll
06. Deathstar
07. Make Humanica Great Again
08. Light My Day
09. The End

A 'Deathstar' album rendelési infóit itt lehet megtalálni. Az első ízelítő, a 'The Summoning' című szám hivatalos videoklipje lentebb elérhető:

Újonnan megjelent a 'Whirlwind' című szám szöveges videója is, ami itt tekinthető meg:

A Convulse két évvel legutóbbi nagylemeze ('Cycle of Revenge') megjelenése után adott ki egy új single-dalt 2018-ban - ez volt a 'The Summoning' eredeti verziója. "Jelenleg következő albumunk dalait írjuk, de hogy ne maradjatok sokáig új szám nélkül, bemutatjuk a legfrissebb szerzeményt, a 'The Summoning'-ot" - közölte két évvel ezelőtt a Convulse.

A 'The Summoning' című dal tehát végül felkerült a banda soron következő nagylemezére is. A dal hanganyagát Kuhmoinen városában keverték véglegesre, a Virtalähde Mastering Stúdióban.

Íme az eredeti premier:

Az 1990-ben alakult Convulse ezt megelőzően négy nagylemezt adott ki. A Juha Telenius basszusgitáros, Rami Jämsä énekes-gitáros és Rolle Markos dobos alkotta banda utolsó előtti albuma 2016 márciusában jelent meg, 'Cycle of Revenge' címmel, a Svart Records jóvoltából.


CONVULSE - itt a veterán finn death metal banda új szöveges videója, a 'Whirlwind'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.