Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Újabb Drakula-projektet jelentett be Trond Holter - itt az új videoklip!

2018-11-01
A Wig Wam nevű glam-zenekar ex-gitárosa, Trond Holter 2015-ben adta ki az első 'Dracula' albumot, a legendás Jorn Lande (Masterplan, Ark) énekessel közösen. A zenész nemrég egy újabb, hasonló projektbe vágott.

A nagysikerű 'Dracula: Swing of Death' album (amiről bővebben itt írtunk) folytatását most jelentette be a fő dalszerző / gitáros, Trond Holter. Habár annak idején a 'Swing of Death' egy egy-alkalmas zenei produkcióként debütált, a rock-opera vártnál is nagyobb sikerei meggyőzték Holter mestert a folytatás életképességéről (lévén Norvégia-szerte teltházas színházi előadások övezték az alapjában véve heavy metal stílusú album promócióját). Azt pedig már mondani sem kell, hogy az előző Drakula-projektből is kimaradt néhány dal / zenei betét, amit a gitáros fel tudott használni a későbbiekben...

Az újabb Drakula-projektben ezúttal az alábbi neves zenészek szerepelnek:

Trond Holter (Jorn, ex-Wig Wam) - gitár
Nils K. Rue (Pagan's Mind, Eidolon) - ének
Jeanette Heidenstrøm - ének
Bernt Jansen (Artch, Wig Wam, ex-Jorn) - basszusgitár
Per Morten Bergseth (Source Of Tide, ex-Fracture, ex-Blindfold) - dobok
Erling Henanger - billentyűk

Trond nemrég elmondta: "Nagyon várom már, hogy kiadhassuk az új Drakula-albumot! A koncertezésbe nemrég belevágtunk, és azt kell hogy mondjam, nagyszerűen működik ez az új felállás! Nils K. Rue a Pagan's Mind-ból igazán erős dinamikával látja el a bandát, és mérhetetlen lelkesedést biztosít nekünk is. Stílusát tekintve egyébként a második albumot is hasonló lelkületben írtam, mint az elsőt; de ezesetben még több izgalmas zenei elem / betét kapott helyet a dalokban. Alig várom már, hogy ti is megismerhessétek őket!".

Hogyan kell elképzelni az új albumot? Gondoljunk a Savatage találkozására a Meat Loaf-fal, illetve a Queen és Alice Cooper találkozására - mindez megspékelve egy kis kortárs hard rock zenével.

Trond most elárulta, az új album ezúttal szimplán az ő neve alatt jelenik meg; mégpedig 'Vlad the Impaler' címmel. A kegyetlen megtorlási módszereiről elhíresült, néhai havasalföldi fejedelemről elnevezett album 2018. november 9-én lát napvilágot, a Frontiers jóvoltából, az alább látható borítóval és tracklistával:

01. The World’s On Fire
02. Awakened
03. Drums Of Doom
04. The Last Generation
05. I’ll Die For You
06. Shadows Of Love
07. Without You
08. Under My Skin
09. Vlad The Impaler
10. Save Me Part II

Az első ízelítő, az 'I'll Die For You' és a 'The Last Generation' című szám hivatalos klipje lentebb megtekinthető. Újabban megjelent a 'Worlds On Fire' dal audiója is. Az albumot CD-n, LP-n és digitális formában is elő lehet rendelni.

A 'Vlad the Impaler' rockoperát természetesen élőben is bemutatják: az első koncertet a norvégiai Halden városában rendezik meg november 10-én. A jövőbeni koncertek jelenleg is szervezés alatt állnak - egyelőre annyit lehet biztosra tudni, hogy a Holter-banda 2019. május 3-án fellép a híres Karmøygeddon fesztiválon.


Újabb Drakula-projektet jelentett be Trond Holter - itt az új videoklip!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.