Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új dalt mutatott be az egykori Machine Head / Soulfly gitáros Logan Mader vezette ONCE HUMAN

2019-11-14
Logan Mader és új bandája 'Sledgehammer' címmel osztotta meg új dalát és videoklipjét.

A banda új single-dala, a 'Sledgehammer' egyfajta "testamentuma annak a ténynek, hogy a Once Human evolúciója sosem áll le - ez a banda mindig képes meglepni a rajongókat".

Egyben a 'Sladgehammer' dal az első ízelítője a Once Human 2020-ban megjelenő, új nagylemezének.

Mader így nyilatkozott: "A 'Sledgehammer' dal az elejétől a végéig pusztít. Őrületes riffek, könyörtelen dobolás és Lauren Hart gyilkos hangja! Vokálok tekintetében valami teljesen újat mutatunk nektek - ez fémjelzi a Once Human hangzásbeli evolúciójának új fejezetét. Egyébként fantasztikus élmény volt a stúdiózás és a keverés is; ugyanis a megszokottól még több analóg felszerelést használtunk a munkálatok során. Legutóbbi albumunk is remekül szól, de ez a dal egyszerűen gyilkol! Készüljetek 2020-ra!".

A Once Human története úgy kezdődött, hogy a Nuclear Blast kiadó elnöke, Monte Conner 2015 elején egy tehetséges multi-instrumentalistát (Lauren Hart) irányított Mader hangtechnikai stúdiójába. Mader és Hart rögtön egymásra hangolódott; így megszületett közös Once Human projektjük, amiben Hart énekel, Mader pedig gitározik és dalt szerez.

"A kreatív kölcsönhatás azonnal érződött köztünk; Lauren zenéje pedig magáért beszélt" - mondta korábban Mader. "Sok éven át produceltem lemezeket, de most azt kell, hogy mondjam, sosem voltam még ennyire izgatott egy új zenei formáció kapcsán. A Once Human egy brutális, dallamos epikus metal-szerveződés, némi filmzenei beütéssel. Ennek a bandának igazi identitása van".

A Once Human ritmus-szekcióját Damian Rainauld basszusgitáros és Ralph Alexander dobos alkotja. Mindketten fiatal, (korábban) ismeretlen, de rendkívül tehetséges zenészek.

A Once Human az earMUSIC-kal kötött világraszóló lemezszerződést. Debütáló lemezük 'The Life I Remember' címmel jelent meg, 2015. szeptember 4-én. Miután az album nagy sikereket aratott, 2016-ban a csapat ugyanazzal a lendülettel látott neki második albuma munkálatainak. Az 'Evolution' - ahogy a címe is elárulja - még kiforrottabb, komplexebb és súlyosabb album elődjéhez képest.

Logan Mader a Once Human debütáló albumának munkálatai előtt 12 éven át nem állt színpadra; ellenben hangtechnikusként és producerként hatalmas hírnévre tett szert. A zenész most a következőket nyilatkozta: "Annak ellenére, hogy hosszú éveken át nem ragadtam magamhoz gitárt, miután megismerkedtem Lauren-nel, és rájöttem, hogy amit csinálunk, az roppant nyugtató és felemelő érzés, már nem is akartam leállni. Első lemezünk arról szólt, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet, de az 'Evolution' már egy totálisan különböző bandát prezentál. Mostanra sikerült megtalálnunk valódi identitásunk és hangzásunk".

Az 'Evolution' albumra - amiről bővebben itt írtunk - kilenc vadonatúj dal kerül fel; köztük az 'Eye Of Chaos' single, aminek hivatalos videoklipjét több mint 8,7 millióan nézték meg a YouTube-on.

Tavaly eljött az idő, hogy a Once Human bejelentse első koncert-kiadványát. A 2018. szeptember 28-án megjelent 'Stage of Evolution' - ahogy azt a címe is mutatja - az 'Evolution' album "konzekvens színpadi mutációja". A koncertlemez hanganyagát a tavalyi USA-turné során rögzítették. Az album többnyire az 'Evolution' dalainak élő felvételiből áll, de helyet kapott rajta a Machine Head klasszikus 'Davidian' dalának feldolgozása is (amit 1994-ben írt Mader, a legendás 'Burn My Eyes' albumra). Ebben a cover-ben nem mellesleg vendégként szerepel a Sinsaeneum / Dragonforce-tag Fred Leclercq.

"Tudom, hogy szokatlan koncertlemezt rögzíteni egy nem headlinerként turnézó bandától. Mi ezt a modernkori technológiának és mindennapos monitoring rendszerünk olajozott működésének köszönhetően voltunk képesek kivitelezni. Fantasztikusan éreztük magunkat a Dragonforce-szal közös turnén; szóval nagyon örülünk, hogy meg tudtuk örökíteni annak néhány nagyszerű pillanatát" - mondta korábban Mader.

Íme a 'Stage of Evolution' tracklistája:

01. Flock Of Flesh
02. Eye Of Chaos
03. Mass Murder Frenzy
04. Gravity
05. Dark Matter
06. Paragon
07. Drain
08. Killers For The Cure
09. Passenger

A koncertlemezt itt lehet megrendelni különféle változatban. Ízelítőképpen alább meghallgatható a 'Flock Of Flesh' és az 'Eye Of Chaos' felvétele:


Új dalt mutatott be az egykori Machine Head / Soulfly gitáros Logan Mader vezette ONCE HUMAN
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.