Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

PROGNOSIS - bejelentette debütáló albumát a brit prog-groove banda

2018-07-24
A prog / groove metal zenében utazó, brit Prognosis együttes debütáló, 'Definition' című albuma szeptember 21-én kerül forgalomba.

Zenei tekintetben a Prognosis egyértelműen a saját útját járja. Egyedi stílusukat - amit néhányan "a Mastodon Carcass-t játszik" definícióval illetik - a 'Ghost' EP-n és a 'Drones' című kislemezen mutatták be először a közönségnek. Amellett, hogy a banda alapvetően groove metalt játszik, dalaikban erős progresszív hatások is érezhetők - a Dream Theater-től egészen a Muse-ig -; és a Jeff Loomis-féle / Death-szerű technikás megoldások sem állnak távol tőlük. Dalszövegek tekintetében különféle negatív emberi karakterisztikákkal (önzőség, kapzsiság, stb.) ismerkedheünk meg.

A Prognosis debütáló, 'Definition' című albuma szeptember 21-én jelenik meg. Phil Weller gitáros-énekes a lemez mellé megalkotott egy rövid mesékből álló könyvet is, bemutatván az album koncepcióját, aminek középpontjában egy disztópikus / tragikus sci-fi love-story áll ("mintha Steven Wilson írta volna a Rómeó és Júliát).

Íme a lemez borítója és dallistája:

01. High Road
02. Echoes
03. Isolation
04. Downfall
05. Repentance
06. The Sycophant
07. Legacy
08. Waste
09. Drones

Hamarosan bemutatják az első single-dalt, és közzéteszik az előrendelési infókat...

A Prognosis fennállása rövid története során fellépett többek közt a Bloodstock fesztiválon (2017-ben), és olyan előadókkal állt egy színpadon, mint a Phil Campbell And The Bastard Sons, a Threshold, a Lawnmower Deth, a Conjurer és a Boss Keloid. Következő fellépésük a 2018-as Mammoth Fest-en lesz esedékes.

A Prognosis felállását Danny Daemon basszusgitáros-vokalista, Phil Weller gitáros-énekes, Christian Hickson gitáros és Aaron Youd dobos alkotja.


PROGNOSIS - bejelentette debütáló albumát a brit prog-groove banda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.