Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új basszusgitáros érkezett a SAMAEL-be

2020-06-16
A veterán svájci metalbanda Ales Campanelli személyében mutatta be új basszerosát.

"Büszkén mutatjuk be új basszusgitárosunkat, Ales-t! Az ő sokoldalú játék-stílusa és feszes ritmusai voltak a Samael hangzásának hiányzó láncszemei. Ales jól ismeri zenénket a korai, black metal-érától kezdve; emellett pedig korábban, több éven keresztül együtt zenélt Drop-pal [Thomas "Drop" Betrisey gitáros]; így ő is tökéletesen érti, hogyan működik olajozottan a Samael-gépezet".

"Kapcsolajatok át vasárnap (június 21-én) a tohuwabohu.rocks oldalra, ahol megnézhetitek a Samael új felállásának első koncertjét!".

 

A Samael nemrég bemutatta aktuális albuma, a 'Hegemony' címadó számának hivatalos videóját:

Később pedig közzétették a 'Luxferre' című szám kisfilmjét (ez a dal a 'Lux Mundi' albumon szerepel):

Korábban megjelent az album 'Samael' című számának hivatalos klipje is, amit Sergey Ulyanov rendezett.

A Samael 2018 áprilisában szakított Marco "Makro" Rivao gitárossal. Helyét a basszusgitáros, Thomas "Drop" Betrisey vette át.

Rivao hozzátette: "Mint azt jól tudjátok, az elmúlt 16 évet a Samael gitárosaként töltöttem. Az évek során számtalan fantasztikus emberrel / rajongóval ismerkedtem meg - komoly barátságok szövődtek; ez a közlemény tehát most nektek szól.
Azt is jól tudjátok, hogy mindig is nagy rajongója voltam a 'Passage', a 'Rebellion' és a 'Ceremony Of Opposites' albumoknak; így amikor 2002-ben telefonhívást kaptam a Samael-től, elmondhatatlanul nagy mértékű büszkeséget és boldogságot éreztem. Egyben annak is nagyon örültem, hogy végre a zenélésből élhetek meg. Közösen rengeteg nagyszerű időt töltöttünk; ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, akinek révén valóra válhattak álmaim.
A Samael Vorph és Xy bandája; én pedig csak egyfajta "tolmácsa" voltam az ő zenéjüknek. Szeretnék nekik is köszönetet mondani, amiért lehetőséget biztosítottak nekem erre. Az én időm azonban most jött el: kilépek a Samael-ből, hogy kipróbáljam magam más téren is.
"Vorph, Xy, Drop és minden nagyszerű stáb-tag, akivel együtt dolgoztam az évek alatt, olyan volt, mintha a családom lenne. Ez az érzés természetesen a jövőben sem fog elmúlni.
Köszönöm még egyszer, hogy különlegessé tettétek az utóbbi 16 évet számomra!
”.

A Samael 2017 októberében, fennállása 30. évfordulója alkalmából adta ki legutóbbi, 'Hegemony' című stúdióalbumát - erről bővebben itt írtunk. Ez volt az ötödik, egyben az utolsó Samael lemez, amin Makro gitározik.

Makro távozása után három hónappal, a banda bemutatta az új felállást. Pierre "Zorrac" Carroz basszusgitáros 2018 és 2020 volt tagja a bandának.

A Samael ezen felállása elsőként 2018. augusztus 4-én állt színpadra; méghozzá a világhírű Wacken Open Air fesztiválon.

A teljes jövőbeni turné-beosztás itt érhető el.


Új basszusgitáros érkezett a SAMAEL-be
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.