Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

TEXAS METAL OUTLAWS - október végén jelenik meg, de már most végighallgatható a texasi all-star metal-projekt debütáló lemeze

2018-10-15
A Texas Metal Underground (TMU) Records jelentette be a Texas Metal Outlaws nevű all-star projektet, "ami fél lábbal a "Texas-metal" múltjában van, fél lábbal pedig a műfaj jövője felé veszi az irányt.

A négy éven át tartó munka mostanra hozta meg az eredményt: a Texas Metal Outlaws projektet, ami a klasszikus teasi rock- / metalzenei színtér neves zenészeiből tevődik össze. A projekt mestere az Ignitor / Witches Mark gitáros Robert Williams. Ő komponálta az  all-star zenekar debütáló albumát, amin többek közt szerepel Jason McMaster (WatchTower, Dangerous Toys, Broken Teeth), Mike Soliz (Militia, Assalant), Stuart Laurence (Ignitor, Agony Column), Donnie Van Stavern (S.A. Slayer, Riot), James Rivera (Helstar), Larry Barragan (Helstar), Al Berlanga (Syrus), Mark Zamarron (Las Cruces), Felix Griffin (D.R.I.) és néhány további meglepetés-vendég.

A TMU Records közleménye így szól: "Kiadónk 2008 óta igyekszik napvilágra juttatni, felszínre hozni rég elveszett, soha nem hallott zenei kincseket a '80-as / '90-es évek texasi metal-underground színteréről. A TMU Records elsődleges célja és küldetése, hogy őrizze és feltámassza ezeket az elveszett felvételeket, és ismét elhozza a Texas-metal forradalmát. Kiadónk továbbá azzal a céllal jött létre, hogy informálja a világot azokról a nagyszerű bandákról, akik eredeti nótákat írtak és adtak elő, néhány alkalommal felléptek, és talán egy demót is rögzítettek, mielőtt végleg el nem tűntek volna. Senki nem tagadhatja, hoyg rengeteg olyan zenekar létezik, ami sosem volt ismert és híres, de mégis megérdemel egy helyet a metal-történelemkönyvben... jelen esetben konkrétan a texasi metal könyvében".

Ilyen felvételeket elevenít fel, éleszt újjá a TMU a 'Texas Metal Outlaws' albumon is, ami október 26-án jelenik meg, több különféle változatban; CD-n, kazettán és limitált bakeliten, a Heaven And Hell Records és a Texas Metal Underground Records jóvoltából. A vendég-zenészek teljes listája és a részletes dallista itt található meg.

Ízelítőképpen lentebb megtekinthető a projektről elnevezett dal hivatalos videoklipje. Ebben a számban Jason McMaster (Watchtower, Dangerous Toys, Broken Teeth, Ignitor, Evil United), Stuart Laurence (Agony Column, Ignitor), Robert Williams (Ignitor, Witches Mark), Donnie Van Stavern (S.A. Slayer, Riot, Pitbull Daycare) és Felix Griffin (D.R.I., Bat) játszik. Újabban megjelent az 'Echoes Of A Memory' kisfilmje is, amely dalt James Rivera (Helstar, Distant Thunder, Destiny’s End), Robert Williams, Stuart Laurence, Larry Barragan (Helstar, Eternity Black), Stony Grantham (Shadowkeep, Byfist) és Cody Gilliland (Immortal Guardian) ad elő.

Egy egész hónappal a megjelenés előtt közzétették a teljes album-streamet, ami lentebb szintén elérhető.


TEXAS METAL OUTLAWS - október végén jelenik meg, de már most végighallgatható a texasi all-star metal-projekt debütáló lemeze
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.