Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

SAPPHIC MUSK - első európai turnéjára készül a los angelesi női viking-metal banda

2018-07-27
A Sapphic Musk szeptemberben öt kocnert erejéig ellátogat Európába.

A Sapphic Musk első európai turnéja szeptember 7-én indul, Krakkóban. A koncertek során elhangzanak a banda híres dalai (többnyire a 2017-es 'Lady of the Twilight' albumról) - köztük a népszerű single, a 'Kittenz' (aminek producere Bob Marlette és Lisa Pimentel volt). 

A turné dátumai és állomásai a következők:

Szeptember
7 - Pub Pod Ziemią - Krakkó, Lengyelország
9 - Klub Česka 1 - Kutná Hora, Csehország
12 - Vrankrijk - Amszterdam, Hollandia
14 - [helyszín később] - Malmö, Svédország
15 - Underwerket - Koppenhága, Dánia

A Sapphic Musk egy dinamikus csajbanda, ami 2014-ben alakult Los Angelesben. Sara T. Russell front-asszony alapvetően rockzenésznek tartja magát, de emellett előadói és humorista énjét is megcsillogatja a színpadon, teljes viking-regáliába öltözve. Emellett Sara írja a banda dalszövegeit, dallamait, és tervezi a lemezborítókat. A front-asszony korábban a The Sharp Ease együttesben gitározott, de a Silver And Gold énekesnője is volt. Mia Ferraro gitáros továbbá két, egykoron sikeres banda, a Spoon és a Hole tagja volt; Christina “Ylva” Ownby basszusgitáros pedig a Same Day Service-szal és Peg Leg Love-val turnézott. A Sapphic Musk negyedik tagja, Freddie McCullough dobos a The Slivers és a Kittenhead felállását is erősíti.

A Sapphic Musk - stílusát tekintve - meglehetősen széles skálán mozog: a Black Sabbath-tól Patti Smith-ig mindenféle műfajban képesek maradandót alkotni. Dalaikat nagy mértékben átszövi a viking mítológia és a humor.

Ferraro elmondta: "Zenénk a metaltól kezdve, a punkon át, egészen a power-popig, mindenféle műfajt felölel - nevezhető a dolog akár comedy-rocknak is. Viszont ami a lényeg: mi egy energikus női rock 'n' roll banda vagyunk, akik a szórakozásból és a szórakoztatásból élnek. Koncertjeinken persze 110%-ot nyújtunk magunkból, mivel szeretnénk megőrizni az élő performanszok művészetének varázsát”.

Bővebb infók a bandáról: www.sapphicmusk.com


SAPPHIC MUSK - első európai turnéjára készül a los angelesi női viking-metal banda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.