Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Elhunyt a MANILLA ROAD alapító gitárosa, Mark "The Shark" Shelton

2018-07-29
A veterán amerikai metalbanda gitárosa 60 évet élt.

Bryan Patrick, a Manilla Road énekese elmondta, hogy Mark szívroham következtében hunyt el; "nem érzett fájdalmat". A zenekar éppen Németországban turnézott - a gitáros a Headbangers Open Air fesztiválos fellépést követően vesztette életét.

"Szomorúan kell megosztanunk veletek Mark "The Shark" Shelton, a Manilla Road alapító / gitáros halálhírét" - írja közleményében a zenekar. "Szeretnénk barátaink és testvéreink segítségét kérni a világ minden tájáról, hogy Mark testét el tudjuk szállítani családjához, Wichita városába; illetve az ezzel kapcsolatos kórházi költségek rendezése cléjából".

"Mark Németországban hunyt el, a Headbangers Open Air fesztivált követően. A kórházi számlák és a szállítás költségei jóval magasabbak, mint amire mi és Mark családja fel voltunk készülve. Kérünk titeket, támogassátok Mark családját, bármilyen összeggel. Minden egyes adomány közvetlenül a család számláján íródik jóvá; de fontos a folytatólagos támogatás, mivel a költségek folyamatosan nőnek. Előre is köszönjük nagylelkűságeteket - az Úr legyen veletek!".

A támogatással kapcsolatos infók a GoFundMe oldalon találhatók meg.

Mielőtt Shelton és társai a '70-es évek végén megalapították a Manilla Road-ot, a gitáros különböző jazz- és country-zenekar tagja volt. A Manilla Road együttes egy innovatív hagnzású, pionír heavy metal banda, ami a pszichedelikus és a progresszív rock elemeit ötvözi dalaiban. A ’80-as években több klasszikussá vált albumot adtak ki, saját kiadójuk, a Roadster Records jóvoltából. Egy 2016-os interjúban Shelton így nyilatkozott: “Mindig is azt éreztem küldetésemnek, hogy bebizonyítsam: a metalzene lehet művészi és költői”.

A ’90-es években egy hosszabb szünetet tartott a Manilla Road, a 21. század elején visszatért a banda - azóta is aktívan turnéznak és rendszeresen stúdióznak. Legutóbbi lemezük, a 'To Kill a King' 2017-ben jelent meg.

Sosem éreztem magam öregnek a metalhoz” - mondta Shelton egy 2015-ös interjúban. “Addig fogom ezt művelni, amíg meg nem halok".


Elhunyt a MANILLA ROAD alapító gitárosa, Mark
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.