Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Ősszel új lemezzel jelentkezik a Testament gitárosának jazz-projektje, az ALEX SKOLNICK TRIO - itt az új klip!

2018-09-08
A 'Conundrum' album szeptember 7-én lát napvilágot.

A banda gitárosa / dalszerzője, Alex Skolnick - aki a thrash műfaj egyik alap-bandája, a Testament tagjaként vált ismertté, majd a nemzetközi jazz-színtéren is bebetonozta hírnevét - így nyilatkott az új AST album kapcsán: “Ezek a dalok azt a zűrzavart reprezentálják, amit oly sokan érzünk napjainkban; ebben a furcsa szociálpolitikai káoszban. Több különböző művészeti stílus révén igyekszünk valamennyire csillapítani azt a dühöt és haragot, ami bennünk van; egyben inspirálni másokat”.

Annak ellenére, hogy a 'Conundrum' album globális üzenettel van felszerelve, mégis ez Skolnick eddigi karrierjének legszemélyesebb hangvételű lemeze. Nem mellesleg ez a trió első teljes értékű stúdióalbuma a 2011-es 'Veritas' óta. Az új kiadványra nyolc eredeti szerzemény került fel - ezek közül hatot Skolnick, egyet-egyet pedig Nathan Peck basszusgitáros és Matt Zebroski dobos szerzett; egy pedig Erik Satie 'Gymnopédie No. 1' című művének egyedi interpretációja.

A 'Conundrum' stílusilag nagyban különböző az átlagos “gitár-” / “shred-albumoktól”; ez annál inkább egy, a hallgatók érzelmeit, érzékeit megcélzó dal-kollekció. “Általában azt játsszom, amit én magam is hallani szeretnék; ez pedig független bármilyen hangszertől és technikától. Ez az a típusú zene, ami élvezettel alkotok, zeneszerzőként és improvizőrként egyaránt” - mondta Skolnick.

A 'Conundrum' egy 'Unbound' című tétellel indul, ami egy zongora-központú kompozíció. Ezzel vezetik fel a lemez sokszínű, változatos, nyugtató és egyben vérpezsdítő hangulatát; mindazt az intenzitást és harmóniát, amit Skolnick oly mesterien állít balanszba.

Az új album megjelenik bakeliten, CD-n és digitális változatban, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Unbound
02. Django Tango
03. Conundrum
04. Gymnopédie, No. 1
05. Culture Shock
06. Dodge the Bambula
  07. Key of Sea
08. A Question of Moral Ambiguity
09. Protect the Dream

A 'Culture Shock' című szám videoklipje lentebb megtekinthető.

Az 1968-as születésű Alex Skolnick tinédzserként Bay Area körzetében töltötte mindennapjait  itt írt heavy metal-történelmet a Testament kultikussá lett, 'The Legacy' című debütáló albumával. A banda immáron több mint 3 évtizede az egyik legmeghatározóbb tényező a nemzetközi metal-színtéren. A Testament jelenleg is egy nagyszabású turnét bonyolít le, a Slayer grandiózus búcsúturnéjának vendégeként.

Skolnick a híres manhattani New School-ban alapozta meg jazz-tudását. Itt merült bele mélyebben a műfaj történelmébe: mind elméletben, mind pedig gyakorlatban követte a Miles, Trane, Wes, Jim Hall, Scofield, Metheny, stb. által kitaposott utat; itt sajátította el sikeresen a jazz-legendák magas szintű szaktudását; méghozzá olyan világhírű oktatók révén, mint George Garzone szaxofonos és Reggie Workman basszusgitáros. Alex szintén itt alapította meg saját trióját, amit 2002-ben debütáló első lemezével ('Goodbye to Romance: Standards for a New Generation').

Míg a Testament továbbra is a gitáros elsőszámú bandája, az Alex Skolnick Trio kiváló prezentálja, hősünk milyen sokoldalú, magas szaktudású és folyamatosan fejlődő zenész. “Nyilván mindig is imádni fogom a visító, hangos gitárokat és a heavy metal műfajt, mégsem hiszem, hogy olyan öregember leszek, aki élete végig egy kemény rockbandában zenélni. Inkább tudom elképzelni magam az AST dalaival turnézni a halálom napjáig”.


Ősszel új lemezzel jelentkezik a Testament gitárosának jazz-projektje, az ALEX SKOLNICK TRIO - itt az új klip!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.