Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'Kodiak' című EP-vel készült a CHUGGERNAUT zenekar - végighallgatható a teljes lemez

2018-08-22
A doom, a thrash és a groove metal zenét poszt-hardcore elemekkel, valamint organikus hangzással ötvöző, bostoni Chuggernaut augusztus 24-én adja ki új mini-albumát.

A bandát Dave Cohen és Jeff Gard énekes alapította; de miután megszülettek az első számok, bevették a felállásba Blaize Collard dobost és Eric Alper (Replacire) basszusgitárost is. A Chuggernaut eleinte kisebb klubokban, pincékben zenélt Massachusetts környékén, de rövid időn belül kinőtték magukat a New England-i underground metal-színtér legismertebb bandájává.

2014 végén a Chuggernaut bevonult a Charlestown-beli Mortal Music Stúdióba (amit azóta lebontottak), hogy felvegye debütáló, 'First Batch' EP-jét. A kiadást megelőzően Alper távozott a bandából - helyét egy Berklee főiskolai zenei profresszor /az Ice Nine Kills egykori basszerosa, David Marvuglio vette át. A 'First Batch' 2016 májusában látott napvilágot; majd pedig elindult a banda első teljes körű keleti parti turnéja.

Amint a nyári turné véget ért, a Chuggernaut a Rhode Island-i Providence városába utazott, hogy a régi Columbus Színház stúdiójában, Andrew Nault (Arms & Sleepers / Lesser Glow / Long Time) hangmérnök közreműködésében felvegye a Led Zeppelin 'Kashmir' című klasszikusának egyedi interpretációját. Végül annyira megtetszett a tagoknak a feldolgozás hangzása, hogy második EP-jük stúdiós munkálataihoz is Nault segítségét kérték fel. 2017 áprilisában el is indultak a munkálatok, de a Gard és a banda többi tagja közötti, egyre növekvő feszültség okán végül szüneteltetni kellett a folyamatokat, új énekes híján...

Cohen, Collard és Marvuglio 2017 júliusában tartott meghallgatásokat; míg végül egy tehetséges - civilben pirotechnikusként dolgozó - zenész, David Benites mellett döntöttek. Azév novemberében a csapat visszatért az "Eyeland" stúdióba, hogy befejezzék, amit abbahagytak. Ennek végeredménye lett a 'Kodiak' EP, ami 2018. augusztus 24-én, pénteken jelenik meg világszerte.

A tracklista:
01. Stranglehold
02. Control Burn
03. Disposable Moments
04. Black Lung
05. Aftermath

A lemezt fizikális és digitális változatokban is elő lehet rendelni. Ízelítőként alább megtekinthető a 'Stanglehold' dal hivatalos videoklipje, valamint meghallgatható a teljes EP:

Bővebb infók a bandáról és a jövőbeni lemezbemutató koncertekről, a Facebookon olvashatók.


'Kodiak' című EP-vel készült a CHUGGERNAUT zenekar - végighallgatható a teljes lemez
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.