Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Közel 30 év után új nagylemezzel tért vissza a JETBOY - itt az új dal, benne Lemmy hangjával!

2019-01-26
Az 1983-ban alakult, san franciscoi sleaze-rock banda 2019 januárjában új albumot adott ki!

Az amerikai glam rock-mozgalom egyik zászlóvivő bandáját Billy Rowe és Fernie Rod gitárosok alapították meg. A laza rock & roll muzsikát tradícionális blues-zenével vegyítő együttesre már a kezdetekkor felfigyeltek a nagynevű lemezkiadók - végül a híres Elektra Records szerződtette le őket először, 1986-ban. Debütáló nagylemezük, a 'Feel the Shake' - a nagy sikereknek köszönhetően előkelő helyen végzett a Billboard-listán.

A bandába 1987-ben lépett be a Hanoi Rocks basszerosa, Sami Yaffa; miután az eredeti tag, Todd Crew ebben az évben elhunyt drog-túladagolásban. A Jetboy még a '90-es évek elején is aktív volt, de 1993-ban végül feloszlott a csapat. Az elkövetkezendő tíz-tizenöt esztendőben megjelent néhány Jetboy névvel fémjelzett válogatás- és koncert-lemez, de 2006-ban megújult erővel tértek vissza a zenészek.

A Jetboy visszatérő lemeze, az 'Off Your Rocker!' EP 2010-ben jelent meg. Ezzel az anyaggal lebonyolítottak néhány nagyszabású észak-amerikai fesztivál-turnét; majd 2012-ben megünnepelték a 'Feel the Shake' 25. évfordulóját.

2014-ben újabb turnéra indult a zenekar, a Faster Pussycat társaságában; 2016-ban pedig részt vettek a kaliforniai Cathouse Live rendezvényen; egyúttal pedig Európában is kiadták az 'Off Your Rocker!' albumot, egy bónusz dallal kiegészítve.

Két év sem telt el, és a Jetboy újabb örömhírrel szolgált, miután kiderült, hogy a 21. században is a korábbiakkal azonos lendülettel és energiával képesek lenyűgözni a közönséget: 2019. január 25-én új nagylemezük jelenik meg, 'Born to Fly' címen!

Billy Rowe és Fernie Rod gitárosok mellett Mickey Finn énekes, Al Serrato dobos és az egykori Pussycat-basszer Eric Stacy alkotja a Jetboy jelenlegi felállását. A 'Born to Fly' tehát a banda első teljes értékű stúdióalbuma 1990 óta.

Rowe elmondta az új lemez munkálatai kapcsán: "A dalszerzés és a stúdiózás szinte természetszerűen zajlott le; de mégsem kellett küzdenünk az ötletekkel. Érzésünk szerint a lehető legjobbkor született meg ez az album, és a legjobbkor talált meg minket a Frontiers kiadó. Bandánk lelke tulajdonképpen sosem veszett el; sőt, jelenleg minden eddiginél erősebb kapocs köt össze minket. Minden egyes dalt a végletekig kiveséztünk, újra meg újra feldemóztunk, mielőtt stúdióba vonultunk volna. Amint pedig nekiláttunk a felvételeknek, éreztünk, hogy valami nagyon különleges van kialakulóban".

A Jetboy rock & roll és tradícionális blues-elemei mellett a 'Born to Fly' albumot erős classic-rock hatás is átitatja. Ezzel kapcsolatban Rowe így szólt: "A 'Born to Fly' album inspirációját tulajdonképpen azok a '70-es évekbeli bandák adták, amiken annak idején mindannyian felnőttünk. Végülis a Jetboy dalszerzői stílusát mindig is a "meztelen" és kötetlen, nonszensz-mentes rockzenei struktúrák alapozták meg; tehát a hatalmas riffeket és a fülbemászó ritmusokat állítjuk a középpontba. Ez a lemez is rendkívül organikus módon állt össze - úgy, ahogy annak lennie kell. És persze zenészekkén is sokat fejlődtünk. Mindezek összessége eredeményezte azt, hogy elkészült az eddigi legjobb munkánk".

A tracklista:
01. Beating The Odds
02. Born To Fly
03. Old Dog, New Tricks
04. The Way That You Move Me
05. Brokenhearted Daydream
06. Inspiration From Desperation
07. All Over Again
08. She
09. A Little Bit Easy
10. Every Time I Go
11. Smoky Ebony
12. Party Time!

Elsőként a lemez címadó dalát osztotta me a banda a közönséggel. A dal és a videoklip kapcsán Mickey Finn énekes elmondta: "A 'Born To Fly' azt az érzést fejti ki, amikor valami nagy dologra készülsz; amikor hosszas munka és küzdelem árán érsz el valamit. Fontos, hogy sose add fel, és mindvégi kitarts a céljaid mellett, és minden lehetséges eszközzel harcolj azok elérése érdekében. És persze sose felejtsd el, hogy néha a jó dolgok több apró eredmény formájában valósulnak meg. Ha jól érzed magad, akkor jól csinálod!! Ezt a videót egyébként két háztetőn forgattuk, Los Angeles déli külvárosi területén, egyetlen hosszú nap és éjszaka leforgása alatt...".

Újabban megjelent a 'Beating The Odds' videoklipje is, aminek kapcsán Billy Rowe gitáros nyilatkozott: "A 'Beating The Odds' dalban maga a néhai óriás, Lemmy Kilmister hangja hallható. 1990-ben Lemmy összehaverkodott velünk, és be is szállt közénk a második lemezbemutató koncertünkön, a Cathouse színpadán, egy Jerry Lee Lewis-feldolgozás, a 'Great Balls Of Fire' előadása erejéig. Nagyjából egy évvel később Lemmy kisegített minket vokállal, egy demó-felvételen: ez volt a 'The Reading', aminek szavait ő maga olvasta fel (a dalt egyébként Mickey-vel közösen szerezte). Most, hogy új single-dalunk jelenik meg, előkerestük ezt a felolvasott részt, és rákevertük az új nótára, mivel ahhoz nagyszerűen illik. Nem mellesleg magát a videoklipet is Lemmy inspirálta - az animációs sztori egy háborús pilótáról szól, aki a túlélésért küzd".

A lemez megjelenésének napján bemutatták a 'Brokenhearted Daydream' hivatalos videóját is. Íme a klip-premierek, valamint az album munkálatait összefoglaló videó:


Közel 30 év után új nagylemezzel tért vissza a JETBOY - itt az új dal, benne Lemmy hangjával!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.