Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Hamarosan jön az új UNLEASHED album, a 'The Hunt For White Christ' - itt a friss dal-premier!

2018-10-23
A svéd death metal banda bejelentette 13. nagylemezét és bemutatta az új single-dalt.

Ha tradícionális, "stockholmi" death metal zenéről - vagy alapvetően klasszikus death metal zenéről - beszélünk - egy bandát mindenképp ki kell emelni a sok közül: ez pedig az Unleashed. Az 1989-ben Johnny Hedlund által alapított zenekar az első naptól kezdve felsőbbrendű szinten űzi ezt a műfajt.

A kezdetekben - miután a banda felvett két demó-anyagot - elkészítette legendássá vált debüt-albumát ('Where No Life Dwells'), majd pedig európai és amerikai turnéra indultak a Morbid Angel kíséretében. Ettől a ponttól kezdve az Unleashed lett a nemzetközi death metal-színtér egyik legjelentősebb bandája. Lévén főként a vikingek tradícióival és egyéb ezzel összefüggő folklór témákkal foglalkozik a csapat, mind dalszövegi, mind zenei zenei tekintetben pionírnak számítanak. Az elmúlt harminc évben a banda együtt turnézott többek közt a Grave, a Dismember, az Entombed, a Krisiun és a Belphegor zenekarokkal; eközben pedig egyértelműen a műfaj legnagyobb mesterévé vált. Nemrég újabb szintlépés következett be: az Unleashed a Napalm Records-szal kötötte meg új lemezszerződését.

Johnny Hedlund így nyilatkozott: “Harcosok! Az Unleashed büszkén jelenti: új szerződésünk van a Napalm Records-nál! 13. albumunkat 2018 folyamán vettük fel, a Chrome Stúdió falai között. Alig várjuk már, hogy kezdetét vegye ez az új kooperáció, aminek egyik legfontosabb állomása a banda 30. évfordulója lesz (2019-ben). Éljen Odin!”.

Az Unleashed következő nagylemeze 2018 október 26-án jelenik meg. A bandának ez lesz a 13. nagylemeze. A 'The Hunt For White Christ' egyben a negyedik album, amin a banda folytatja kalandozásait Odalheim világában. A maga Johnny Hedlund által írt koncepcionális történet és annak aláfestő zenéje bebetonozza az Unleashed pozícióját a nemzetközi death metal-színtéren. "Három évtizednyi, kitartó, lelkes metal-saga érkezett újabb tetőpontjához"!

A 'The Hunt For White Christ' kapcsán Hedlund elmondta: "Közeledvén bandánk fennállásának 30. esztendejéhez, felvettük 13. nagylemezünket, a 'The Hunt For White Christ'-ot. Alig várjuk már, hogy a világkörüli lemezbemutató turné során újra találkozhassunk harcos barátainkkal! Odalheim a miénk lesz! Induljon a vadászat. Éljen Odin!".

A tracklista:
01. Lead Us Into War
02. You Will Fall
03. Stand Your Ground
04. Gram
05. Terror Christ
06. They Rape The Land
07. The City Of Jorsala Shall Fall
08. The Hunt For White Christ
09. Vidaurgelmthul
10. By The Western Wall
11. Open To All The World

Az új album megjelenik digipak CD-n, limitált LP-n, digitálisan és különféle exkluzív box-szettek formájában - minderről itt lehet bővebb infókat találni. Íme az első két single-dal, a 'Lead Us Into War' és a címadó szám szöveges videója, plusz a 'Stand Your Ground' audiója (valamint az album deluxe változatának "kicsomagoló" videója):


Hamarosan jön az új UNLEASHED album, a 'The Hunt For White Christ' - itt a friss dal-premier!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.