Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új szóló-klipet mutatott be a KILL DEVIL HILL gitárosa, Mark Zavon

2019-07-01
A Kill Devil Hill szólistája novemberben adta ki első önálló albumát; mégpedig az EMP Label Group jóvoltából.

A 2018. november 23-án megjelent album egy "fülbemászó riffekből és grandiózus ritmusokból álló dal-kollekció, amit alapvetően tempós hard rock-himnuszok alkotnak". A 10 számos lemezen Zavon nem csak gitározik, de basszusgitáron és billentyűkön is ő játszik; sőtmitöbb, a mikrofon mögött is ő áll!

Zavon a társ-alapítója volt a 2011-ben alakult Kill Devil Hill zenekarnak (aminek tagja az egykori Pantera basszer Rex Brown is). A banda mindeddig két stúdióalbumot (2012 - 'Kill Devil Hill', 2013 - 'Revolution Rise') adott ki, de az elmúlt években kevésbé aktívak; lévén a tagok leginkább eredeti projektjeikkel vannak elfoglalva.

Amíg a Kill Devil Hill szünetel, Mark-nak jutott ideje arra, hogy kibontakoztassa önálló kreativitását. “Volt néhány kezdetleges dal-ötletem, amit mindeddig nem fejeztem be, vagy egyszerűen csak nem volt lehetőségem kiadni; ezért most elhatároztam, felelevenítem őket... és majd meglátjuk, mi lesz a dolog vége”.

Zavon felkereste jóbarátját, Brian Tichy-t (Ozzy, Whitesnake, Foreigner), hogy dobolja fel szóló-dalait. Mellette további két neves vendég is szerephez jutott az albumot, Vinny Appice (Black Sabbath, Dio) és Mike Duda (W.A.S.P.) személyében. Zavon daját témáit a los angelesi stúdiójában rögzítette. A hanganyag keverését Josh Newell (Intronaut, Black Veil Brides), végleges maszterizálását pedig Paul Logus (Stone Sour, Winery Dogs) végezte el.

Zavon így nyilatkozott: “Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy lehetőségem adódott arra, hogy ilyen nagy volumenű tehetségekkel dolgozzak együtt ebben a projektben. Általuk nem is jöhetett volna létre ez a lemez”.

Íme Zavon szólóalbumának dallistája:

01. Message At The Tone
02. Back In The Day
03. Three Days Grace
04. Big Shot
05. South Of The Border
06. The Color Of Blood
07. Whiskey Tango
08. Seven Stitches
09. Remember
10. Brick By Brick

Az első ízelítő, a 'Message At The Tone' című szám, valamint a 2019 júliusában megjelent 'The Color Of Blood' dalszöveges videó alább elérhető:


Új szóló-klipet mutatott be a KILL DEVIL HILL gitárosa, Mark Zavon
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.