Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

SACRAL RAGE - "Mennyei visszhangokon túl"

2018-09-25
Az athéni speed / heavy metal banda elkészült második teljes értékű albumával, amit 'Beyond Celestial Echoes' címmel ad ki a Cruz Del Sur Music, 2018. október 19-én.

A görög Sacral Rage zenekar a 2015-ös 'Illusions in Infinite Void' album folytatásaként rögzítette második nagylemezét. A 'Beyond Celestial Echoes' címet viselő, új lemez producerei maguk a banda tagjai. A dob- és gitár-témák felvételei az athéni Ignite Stúdióban; a vokál- és basszus-témák rögzítése pedig a White Socks Stúdióban zajlottak. Az album keveréséért és maszterizálásáért Stamos Koliousis felelt, egy norvégiai stúdióban. A borító Dimitar Nikolov műve.

A banda gitárosa, Marios így nyilatkozott: "Új zenénk maga a klasszikus Sacral-korcs, ami tech-őrületet és agresszivitást egyaránt jelent. Ezúttal azonban jóval komplexebb struktúrákkal vann ellátva a dalok, és a korábbiakhoz képest az össz-vibrálás is sokkal sötétebb. Kompozíciók és hangszerelés tekintetében azonban semmit nem változtak a dolgok - az egyetlen különbség az volt, hogy ezúttal sikerült újra feltalálnunk önmagunkat atekintetben, hogy az előző lemeztől némileg eltérő hatású művet alkossunk meg".

A Sacral Rage hangzását a Coroner-féle technikás thrash metal határozza meg. A banda ezt ötvözi a Voivod különleges "sci-fi aurájával" és a Helstar-ra jellemző dallamokkal. Ez az egyedi keverék most még agresszívabb és sötétebb formában tárul a hallgatók elé.

"Mindig is nagy rajongói voltunk az amerikai és az európai metal-színtérnek egyaránt" - jegyezte meg Marios. "Ezért úgy döntöttünk, hogy ezúttal e két világ közti balansz megőrzésével kísérletezgetünk egy kicsit. Az új dalok épp olyan komplexek és elborultak, mint a korábbiak; tehát a tőlünk megszokott high-tech metalőrületre számíthatnak a rajongók. Sőt, a lüktető riffek és a görcsös ritmusok is jelen vannak; jelen esetben azonban még több érzelem és dallam szorult a dalokba - ahogy az általában jellemző az európai színtérre. Továbbá, mélyre ástuk zenei gyökereink talaján, és találtunk különleges, '70-es évekbeli prog-rock elemeket is...".

A horror és a sötétség témáit boncolgató Sacral Rage 2013-ban adta ki bemutatkozó EP-jét, a 'Deadly Bits of Iron Fragments' című anyagot, amit két évvel később követett az 'Illusions In Infinite Void' című nagylemez. Ez utóbbi pozitív fogadtatása Európa-szerte ismertté tette a Sacral Rage nevét; így a banda felléphetett számos neves metal-fesztiválon. Mindettől eltekintve azonban Marios úgy érzi, a Sacral Rage a második nagylemezzel fogja bebetonozni pozícióját a heavy metal-underground színterén: "Második albumunkkal az a célunk, hogy szintet lépjünk egységes bandaként; és még nagyobb, még nevesebb fesztiválokon állhassunk színpadra, lévén hiszünk abban, hogy a performansz az egyik legnagyobb erősségünk.. Továbbá reméljük, hogy zenénket még több emberhez el tudjuk majd juttatni!".

Az énekes Dimitris hozzátette: "Az 'Illusions...' albummal magas sztenderdeket állítottunk fel; épp ezért időztünk sokat a 'Beyond Celestial Echoes'-szal. A kezdetekkor talán még egy kicsit frusztráltak is voltunk, de most - hogy itt van a kezünkben a végleges termék - kijelenthetjük, hogy pontosan azt tettük le az asztalra, amit akartunk. Miután az 'Illusions...' megjelent, ráfeküdtünk a promócióra, és körbeturnéztuk Európát. Rögtön nem akartunk belevágni az új lemez megírásába, mivel úgy éreztük, hogy az 'Illusions...' nagyon erős hatást gyakorol mindenkire; tehát el kellett kerülünk, hogy egy azzal azonos lemezt készítsünk. Majdnem egy év után láttunk tehát neki az új album munkálatainak... Ettől függetlenül persze ezen a lemezen is felfedezhető néhány elem és maga az aura az előző anyagról; de ugyanakkor ez mégis valami nagyban eltérő dolog".

A Sacral Rage - aminek felállását Dimitris és Marios mellett Spyros basszusgitáros és Vagelis dobos alkotja - október 19-én jelenteti meg a 'Beyond Celestial Echoes' albumot, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Progenitor
02. Eternal Solstice
03. Vaguely Decoded
04. Suspended Privilege
05. Samsara (L.C.E.)
06. Necropia
07. Onward To Nucleus
08. The Glass

Az új album első ízelítője, a 'Necropia' című szám alább meghallgatható. "Azért választottuk első nyilvános dalnak a 'Necropia'-t, mert ezt már hallhatták élőben azok, akik az elmúlt hónapokban eljöttek valamelyik Sacral Rage koncertre. Érzésünk szerint ez a szám hidat képez az 'Illusions In Infinite Void' és az új album között. A 'Beyond Celestial Echoes' révén új területeket fedez fel bandánk - amellett, hogy megtartjuk identitásunkat, újabb szintre emeljük kreativitásunkat".

Újabban megjelent a 'Samsara (L.C.E.)' című szám is:


SACRAL RAGE -
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.