Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Bob Daisley, Glenn Hughes, Don Airey, John Sykes, Steve Morse és Doug Aldrich szerepel az új Gary Moore tribute-albumon - itt az újabb ízelítő!

2018-10-23
A 2011 februárjában elhunyt gitáros legenda emlékére egy neves vendégzenészekből álló all-star tribute-albumot hozott létre Bob Daisley.

Bob Daisley basszusgitáros-producer a '80-as évek eleje óta együtt zenélt Moore-ral; sőtmitöbb, ő vette fel először, hogy a gitárosnak egy blues-albumot kellene készítenie. Ahogy mondani szokás: a többi történelem... A 'Still Got the Blues' azonnal világ-siker lett - ezt pedig egy sorozat klasszikus modern blues-album követte. Bob - aki közreműködött a Rainbow együttesben és együtt dolgozott Ozzy Osbourne-nal is - adta az ötletet a 'Moore Blues for Gary' című tribute-albumhoz.

Véleményem szerint Gary a valaha élt legjobb gitárosok egyike” - nyilatkozta Bob Daisley. “Hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy együtt dolgozhattam vele, és jól ismerhettem őt. Amikor Gary 2011-ben elhunyt, a világ az egyik legnagyobb klasszisát vesztette el. Érzésem szerint akkoriban nem tettek eleget azért tudassák a világgal, milyen hatalmas veszteség Gary halála minnyájunk számára; ezért magamra vállaltam a feladatot, hogy személyen rójam le a tiszteletet e fantasztikus tehetség előtt; méghozzá néhány klasszikus dal újonnani előadása révén, néhány egykori, blues-zeneiparbéli kollegája révén".

"Felkerestem a Gary Moore-családfa számos tagját, és néhány zseniális gitárost, hogy vegyenek részt ebben a projektben. A visszajelzések igazán bátorítóak voltak. Úgy látszik, Gary Moore nevének a 'tisztelet', a 'becsület' és 'hatalmasság' szavak a szinonímái. Persze itt nyilván nem arról van szó, hogy megpróbálok átkreálni bármit, amit Gary letett az asztalra; sem beteljesíteni... ezek a performanszok annál inkább nevezhetők "főhajtásnak" egy nagy legenda előtt. Sokáig éljen Robert William Gary Moore emléke. Igen, őt is Bob-nak hívták... ezt annak idején, amikor együtt dolgoztam vele, még én sem tudtam. A lényeg: elmondhatatlanul hálás vagyok azoknak az embereknek, akik részt vettek ezen az albumon - nagy megtiszteltetés számomra, hogy velük dolgozhattam”.

Ezen vendégek egyike John Sykes (ex-Thin Lizzy, Whitesnake), aki hosszas kihagyás után tér vissza a színre; mégpedig a 'Still Got The Blues' érzelmes feldolgozásával, ami Daniel Bowes (Thunder) ad elő, lélekkel teli hangján.

A 'Parisienne Walkways' a legendás Steve Morse (Deep Purple, Dixie Dregs) és Ricky Warwick (Thin Lizzy, Black Star Riders, The Almighty) játssza - ez a duó valódi ínyencségnek számít.

Gary egykori barátai szintén jelen vannak: Neil Carter billentyűs / vokalista / gitáros az 'Empty Rooms' dalt eleveníti fel (amit ő írt közösen Gary-vel); Don Airey (Deep Purple, Rainbow) és Glenn Hughes (Deep Purple) - akik a múltban többször is közreműködtek a gitárossal - Eric Singer-rel (KISS) és Darrin Mooney-val (Primal Scream) egyesítik erejüket; de Brush Shiels - aki Gary első professzionális bandája, a Skid Row tagja volt - szintén vendégszerepet vállalt.

Továbbá Doug Aldrich (Whitesnake, Dio), Steve Lukather (Toto), Joe Lynn Turner (Rainbow), Jeff Watson (Night Ranger), Damon Johnson (Black Star Riders, Alice Cooper) és Stan Webb (Chicken Shack) úgyszintén emelik az új felvételek fényét, a maguk sajátos, magas színvonalú előadásmódján.

Mellettük fontos megemlíteni Gary fiait, Jack-et és Gus-t, akik gitáron és vokálon szállnak be a 'This One's For You' dalba, mellyel bebizonyítják, hogy az ő ereikben is "Smaragdvér" folyik.

A 'Moore Blues for Gary' című tribute-album 2018. október 26-án lát napvilágot. Az előrendelési infókat és a részletes dallistát itt lehet megtaláni.

Alább meghallgatható a 'Still Got The Blues (For You)' feldolgozása, amit Danny Bowes énekes, John Sykes gitáros, Don Airey billentyűs, Bob Daisley basszusgitáros és Rob Grosser dobos ad elő. Szintén lentebb hallgatható meg a 'Parisienne Walkways', amit Steve Morse gitáros, Ricky Warwick énekes, Bob Daisley, Rob Grosser és Clayton Doley billentyűs prezentál. Továbbá a Neil Carter énekes-billentyűs, Bob Daisley, Rob Grosser, Illya Szwec gitáros és Rosanna Daisley háttér-vokalista által előadott 'Empty Rooms' dal is meghallgatható alább.


Bob Daisley, Glenn Hughes, Don Airey, John Sykes, Steve Morse és Doug Aldrich szerepel az új Gary Moore tribute-albumon - itt az újabb ízelítő!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.