Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

MASTERS OF CEREMONY - korábban kiadatlan dalt mutatott be a neves zenész-producer, Sascha Paeth új projektje

2020-06-19
A Frontiers kiadó tavaly kötött szerződést a Masters Of Ceremony projekttel, amit nem más, mint a német metal-színtér egyik legtehetségesebb zenésze / dalszerzője / producere, Sascha Paeth alapított.

Sascha Paeth egy felbecsülhetetlen készségekkel rendelkező producer / hangmérnök / zenész / zeneszerző. A wolfsburgi születésű multi-tálentum számos neves metalbanda klasszikus albumának volt producere - ilyen például az Avantasia, a Kamelot, a Rhapsody és az Epica. 1988 óta több mint 200 lemezen szerepelt producer és / vagy hangmérnökként - nem túlzás tehát azt állítani, hogy hatalmas szerepe volt a jellegzetes, európai melodic / power metal-hangzás ma ismert formájának kialakításában. Paeth néhány hónapja egy újabb kihívást vállalt el: művészi kalandjának következő állomása egy vadonatúj, saját alapítású projekt, a Sascha Paeth’s Masters Of Ceremony.

Végre van egy olyan metal-projekt, amibe önszántamból fektethetem bele minden energiámat! A Masters Of Ceremony minden eddigi tapasztalatom összessége; és egyfajta megújulása mindannak, amit a múltban műveltem” - nyilatkozta korábban Sascha.

15 éves tinédzserként Paeth-et leginkább a blues-zene, valamint a Van Halen / Accept-féle hard rock muzsika érdekelte; de nem sokkal később csatlakozott egy metalbandához, a Heaven’s Gate-hez. A fiatal zenész itt új stílusokat, új hangzásokat fedezett fel. Ez egy hosszú zeneipari utazás kezdete volt; egy olyan utazásé, ami közel sem ért még véget!

Beletelt néhány ambíciózus évbe, hosszas beszélgetésekbe és ötletegetésekbe, mire összejött a kollaboráció a Frontiers kiadóval” - mondta Sascha. “Ez lesz az első saját metal-albumom, és már alig várom, hogy megosszam veletek a stúdiós munkálatok részleteit, rejtelmeit, illetve a résztvevő zenész és közreműködők kilétét.

A nagy bejelentésre 2019 májusának végéig kellett várni: öt év kemény munka ekkorra hozta meg a gyümölcsét: Paeth a Frontiers kiadóval karöltve jelentette be, hogy a Masters Of Ceremony debütáló albuma 'Signs of Wings' címmel jelenik meg, 2019. szeptember 13-án (CD-n, LP-n és digitális formában).

A 'Signs of Wings' jóval több mint egy szimpla szólóalbum. Paeth ugyanis olyan neves zenészeket vett maga mellé ebben a projektben, mint Felix Bohnke (Avantasia) dobos, André Neygenfind (Avantasia) basszusgitáros, Corvin Bahn billentyűs és egy tehetséges amerikai énekesnő, Adrienne Cowan (Seven Spires). Zenei tekintetben a metal műfaj minden ágát felöleli a projekt: az agresszív, ütős metal-himnuszok és a dallamos, szimfónikus témák, valamint minden e két stílus között fellelhető ezen az albumon, ami kétségkívül Sascha eddigi legprecízebb, legerősebb és legizgalmasabb kiadványa.

A tracklista:
01. The Time Has Come
02. Die Just A Little
03. Radar
04. Where Would It Be
05. My Anarchy
06. Wide Awake
07. The Path
08. Sick
09. Weight Of The World
10. Bound In Vertigo
11. Signs Of Wings

Íme az első háromsingle-dal / videoklip, a 'The Time Has Come', a 'Sick' és a 'Die Just A Little':

Alább megtekinthető egy videó, amiben Sascha nyilatkozik a részletek kapcsán:

2020 júniusában a Masters Of Ceremony kiadott egy önálló single-dalt. Az 'Under Fire' című szám egy korábban ki nem adott dal, ami nem kapott helyet a 'Signs of Wings' albumon, de most napvilágot látott. Íme az "elveszett" dal:


MASTERS OF CEREMONY - korábban kiadatlan dalt mutatott be a neves zenész-producer, Sascha Paeth új projektje
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.