Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

THE ODIOUS CONSTRUCT - bemutatták a 'Shrine of the Obscene' EP címadó dalának playthough-videóját

2018-11-27
A 2015-ben alakult, Sacremento-beli progresszív / melodic death metal banda októberben új mini-albummal jelentkezett.

A The Odious Construct egy viszonylag fiatal banda. Fennállásuk rövid ideje alatt azonban tökélyre fejlesztették élő- és stúdiós hangzásukat, melynek révén minden egyes kiadványukkal szintet lépnek. 2015-ben kiadtak két demó-kislemezt; 2016 júliusában pedig piacra dobták első hivatalos EP-jüket. 

Most, 2018-ban a The Odious Construct elkészítette eddigi legprofesszionálisabb, legmunkáltabb anyagát, a 'Shrine of the Obscene' albumot. A csapatot a The Artisan Era kiadó igazolta le - az új EP október 12-én, pénteken látott napvilágot.

A 'Shrine of the Obscene'-t "öt halálos nóta" alkotja. A kiadó közleménye szerint a The Odious Construct "jócskán túlnő a tipikus, vég nélküli komplexitás-fokozáson - ehelyett inkább a dallamos, fülbemászó gitár-témákra, a lényegretörő brutalitásra, és a dalok nagyzenekari betétekkel való gazdagítására fókuszál a banda".

A The Odious Construct közleménye szerint: "Ez az új EP kétségkívül hatalmas progressziót mutat az első mini-albumhoz képest. Habár ez is ugyanolyan dallamos, jelen esetben még több tempó és technikás elem hallható a dalokban; sőt, még nagyzenekari hangszereléssel is kísérleteztünk. Persze tematikailag továbbra is sötét hangvételű dalokat szerzünk. A dalszövegek pszichológiai rendellenességekről, horrorról, öngyilkosságról, stb. szólnak. Ez az EP zeneileg dinamikusabb és sokkal változatosabb a korábbiaknál. Persze továbbra is melodic death metal zenekar vagyunk, de dalainkban fontos szerepet játszanak a modernebb elemek is".

A tracklista:
01. Vortex Of Self
02. Descension
03. They Came Through The Mirrors
04. Cyanide Eyes
05. Shrine Of The Obscene

A lemez teljes egészében elérhető itt:

Alább megtekinthető az album címadó dalának dobos / gitáros playthrough-videója is:


THE ODIOUS CONSTRUCT - bemutatták a 'Shrine of the Obscene' EP címadó dalának playthough-videóját
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.