Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Klip-premier: TANKARD - 'Don't Bullshit Us'

2018-08-29
A német "alkoholista thrasherek" bemutattak egy animációs klipet aktuális nagylemezük, a 'One Foot in the Grave' egyik dalához.

A 'Don't Bullshit Us' animációs videoklipjét 13 héten keresztül készítette az ausztrál Royal Melbourne Institute Of Technology egyetem két hallgatója, Aaron McLoughlin és Simon Norton akik nagyjából 3000 órát fektettek e mű megalkotásába.

Aaron így nyilatkozott: "Ezt a videót körülbelül 3000 órába tellett elkészíteni. A legtöbb időt a koncepcióval, az előzetes vizualizációval és a tervezgetésekkel töltöttük. Mindent digitálisan, kézzel rajzolva dolgoztunk ki, jelenetről jelenetre haladva, Wacom Cintiq tabletek használatával, az RMIT Egyetem animációs stúdiójában. Ez az a hely, ahol az old- és a new-school találkozik. Azért választottuk ezt a fura imázst, mert úgy éreztük, ez passzol a leginkább ehhez a dalhoz, és Gerre nagyszerű ének-stílusához. Ez egyébként egy vicces videó; de mégis igyekeztünk a dal fontos üzenetét is eljuttatni a hallgatók felé. Rendkívül büszkék vagyunk erre a műre, és minden hallgatóra, aki besegített a munkálatokba. Itt a bizonyíték, hogy az ausztrál RMIT Egyetem animációs szakára járni, fantasztikus móka - mindenkinek szívből ajánljuk. Jómagam bármikor a Tankard-ot választanám Mickey egér ellenében!".

A Tankard frontembere, Gerre hozzátette: "Annak ellenére, hogy legutóbbi nagylemezünk, a 'One Foot in the Grave' már egy jóideje megjelent, nagyon boldogok vagyunk, hogy bemutathatunk egy új hivatalos videoklipet az albummal kapcsolatban. Aaron McLoughlin ismét csodálatos munkát végzett: a rajzfilmszerű klip remekül passzol a Tankard humoros mivoltához, még úgy is, hogy ebben a videóban jóval kisebb a hasam, mint valójában... hahahaha! Szóval: Ne szarakodjon senki - éljen örökké a thrash!".

A banda nemrég meghosszabbította szerződését a Nuclear Blast kiadóval. A Tankard és a Nuclear Blast együttműködésének tehát 2018-ban jött el a második fordulója. Először 2012-ben kötöttek lemezszerződést, aminek olyan sikeres albumuk lettek a gyümölcsei, mint az 'A Girl Called Cerveza', az 'R.I.B.' és a 'One Foot in the Grave'. Elaádsi mutatók tekintetében ezek a lemezek felülmúlják a banda minden korábbi kiadványát - az utóbbi például 26. lett a hivatalos német toplistán (korábban sosem értek még el ilyen magas helyezést).

Gerre elmondta: "Egy dolognak biztosnak kell lennie: a világ legjobb bandájának a világ legjobb kiadójához kell tartoznia... Na de komolyra fordítva a szót: nagyon örülünk, hogy folytathatjuk sikeres kollaborációnkat a Nuclear Blast-tal, annak tudatában, hogy jó kezekben vagyunk. Mindent bele fogunk adni annak érdekében, hogy a következő 36 év is Tankard-ban gazdagon teljen el!".

A Tankard egyúttal azt is bejelentette, hogy a következő stúdióalbum megjelenése 2020-ra várható...

Legutóbbi hír, hogy a Tankard az AFM Records jóvoltából adta ki új 'best-of' kollekcióját, 2018. január 12-én, 'Hymns for the Drunk' címmel.

"Ez a kollekció a 2002 és 2010 közötti kreatív időszakunkat foglalja össze; azt a periódust, amit az AFM Records kiadó szárnyai alatt töltöttünk. Henner (R.I.P.) adott a Tankard-nak lehetőséget a 2000-es évek elején, amikor leigazolt minket. Ez a lehetőség pedig szó szerint újjáélesztette a bandát. A 2002-es 'B-Day' volt a csapat történetének igazi fordulópontja; ezzel tértünk ugyanis hivatalosan vissza a metal-cirkuszba. Az AFM-évek tehát mindig is fontos szerepet fognak betölteni a Tankard történetében. Élvezzétek hát ezt a különleges kiadványt!” - nyilatkozta a frontember, Gerre.

A 'Hymns for the Drunk' megjelent CD-n, limitált dupla bakeliten, valamint limitált box-szettben (benne az alábbi képen látható különlegességekkel).

A Tankard aktuális stúdiólemeze, a 'One Foot in the Grave' 2017. június 2-án jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából (erről bővebben itt írtunk).

Itt lehet böngészni a csapat jövőbeni turné-dátumait és -állomásait.


Klip-premier: TANKARD - 'Don't Bullshit Us'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.