Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Közel 30 év után tér vissza új lemezzel a kultikus LONDON együttes

2018-08-31
A London együttes - aminek tagjait "Original Sunset Strip Players" címmel tüntettek ki - elkészült visszatérő albumával!

A London a '80-as évek derekán a hollywoodi glam-színtér egyik legnevesebb bandája volt. Ebből az együttesből indult többek közt a Mötley Crüe, a Guns N' Roses, a W.A.S.P. és a Cinderella egyes tagjainak karrierje. Tulajdonképpen a London-t tartják a glam metal-mozgalom elsőszámú úttörőjének. A '80-as években három nagylemezük jelent meg - mindegyiket más-más felállássat rögzítettek.

Az újonnani összeállást az alábbi tagok részvételével ejtik meg:

Nadir D’Priest – ének
Alan Krigger
(Giuffria, Ike & Tina Turner) – dobok
Ronee Peña – gitár
Billy The Fist (D'Priest) – basszusgitár
Eric Ragno (Takara, The Babys, Joe Lynn Turner) – billentyűk

A banda egy új stúdiólemezt és egy exkluzív koncertet vett tervbe a reunion alkalmából. Visszatérő albumuk - ami egy EP, 'Call That Girl' címen - október 12-én jelenik meg. Ugyanezen a napon tér vissza a csapat a Sunset Strip-re: nagyszabású koncertet adnak a világhírű Whisky A Go-Go klubban.

A 'Call That Girl' című lemez a banda első hivatalos kiadványa az 1990-es 'Playa Del Rock' album óta. Az új hanganyag keverését a legendás producer, Dennis Ward (Pink Cream 69, Unisonic. Khymera, stb.) keverte. A produceri és a dalszerzői munkálatokért maga a frontember, Nadir D’Priest felelt. A lemezen olyan neves vendégek jutottak szerephez, mint Chuck Wright (Quiet Riot), Teddy Andreadis (Guns N' Roses, Alice Cooper), Jack Frost (Seven Witches), Alfredo Ballesteros (The Pointer Sisters), Eddie St. James (Trance, Richard Grieco) és a legendás Shrapnel Records elnöke, Mike Varney.

Az alábbi videóban Nadir D’Priest énekes árul el további részleteket az új lemezt, valamint a soron következő reunion-koncertet illetően:

A London - amelynek többek között tagja volt Nikki Sixx, Izzy Stradlin, Steven Adler, Blackie Lawless és Fred Coury is - legutóbb 2009-ben egyesült újjá. Ekkor 21 év után először léptek fel; mégpedig a kaliforniai Paladino's klubban. A banda slágereit (mint pl. a 'Russian Winter', a 'Breakout' vagy a 'Miss You') ekkor a következő felállásban adták elő: Lizzie Grey, Nadir D'Priest, Sean Lewis, Tim Yasui

Az összeállás a Cleopatra és a Deadline Records közös ötlete volt, ugyanis ők adták ki 2008-ban a 'Decline Of The Western Civilization Part II: The Metal Years' című válogatás albumot, amin a London leghíresebb dalai mellett 1989-es demófelvételek is hallhatóak.

A csapat legutóbbi reinkarnációja 2014-ben állt össze: ekkor jelent meg a 'London Live' című album.


Közel 30 év után tér vissza új lemezzel a kultikus LONDON együttes
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.