Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

BLACK ALICE - 30 év után újra megjelenik a kultikus 'Sons of Steel' album

2018-08-31
A veterán ausztrál heavy metal banda második, eredetileg 1988-ban megjelent nagylemezét a Karthago Records adja ki újra.

A Black Alice második, 'Sons of Steel' albumát kevesen ismerik; ám annál kultikusabb kiadványról van szó. Az ausztrál heavy metalista csapat tulajdonképpen egy epikus rock-musicalt alkotott meg a '83-as 'Endangered Species' folytatásaképpen. A 'Sons of Steel' LP eredetileg nagyon kevés példányban jelent meg, kizárólag Ausztráliában; így csak a szerencsésebben juthattak hozzá.

A Black Alice (a '84-es feloszlást követően) 1988-ban azért alakult újjá, hogy felvegye a későbbiekben kultikussá vált ausztrál sci-fi musical, a Sons of Steel filmzenéjét. A banda végül egy komplett soundtrack-albumot írt meg és vett fel. A 'Sons of Steel' zenéjét az 'Endangered Species' heavy metalos stílusára alapozták, de ez a lemez jóval dallamosabb, "kereskedelmileg befogadhatóbb" volt előjéhez képest (a kritikusok az Alice Cooper-féle Rocky Horror Picture Show-hoz hasonlítják). Azonban Bob Hartley egyedülálló énekhangja, Jamie Page erőteljes akkordjai és pengeéles szólói elhibázhatatlan Black Alice-élményt nyújtanak!

A tracklista:
01. Something In The Air
02. Sons Of Steel
03. There's Hope
04. Hard Lover
05. You And Me (bónusz track)
06. Fighting For You
07. Mr. System
08. I'm With You
09. The Burn (bónusz track)
10. Reck
11. Walk In The Blues
12. The Burn (instrumentális)

A 'Sons of Steel' CD-formátumú újrakiadása 2018. október 12-én lesz esedékes. Az előrendelési szeptember 28-án indul, a Karthago Records webshop-jában. Az album megjelenik 666 példányra limitált, kézzelszámozott változatban, elismervénnyel és hologrammal felszerelve (2 bónusz dallal kiegészítve).

A Black Alice-ről bővebb infók, aktualitások a Facebookon olvashatók.

A Sons of Steel filmről és filmzenéről itt lehet további részleteket megtudni.


BLACK ALICE - 30 év után újra megjelenik a kultikus 'Sons of Steel' album
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.