Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Megjelent a SKULL FIST régóta várt, harmadik albuma, a 'Way of the Road' - itt az új klip, a 'Better Late Than Never'!

2018-10-28
A kanadai heavy / speed metal banda új albumát október 26-án adja ki Európában a NoiseArt Records, Észak-Amerikában a Napalm Records, Ázsiában pedig a Spiritual Beast.

Amikor a Skull Fist nekilátott az új album első riffjeinek, autentikus hangzásának és őszinte dalszövegeinek megalkotásához, a banda szinte fulldokolt a heavy metal moralitásának tengerében. A torontói kvartett egy életen át küzd a nosztalgikus metalzene ütős feelingje és a spirituális dicsőség / személyes, belső béke megtalálása között. A tagok ezúttal sikeresen újjáélesztették azt a tüzet, ami debütáló lemezüket is jellemezte, de a 'Way of the Road' kilenc száma esetében néhány fokkal még magasabbra tették a mércét.

A Skull Fist második albuma, a 'Chasing the Dream' (2014) már a címével mindent elmondott. A fiatal kanadai srácok bebizonyították, hogy még véletlenül sem tekintenek vissza: mindig új célokat és víziókat tűznek ki maguk elé - jöhet szembe bármilyen akadály. Márpedig a sors nem kímélte a zenekart: ekkoriban több tagcsere is történt, a frontember Zach Slaughter pedig nyaktörést szenvedett, és sérült hangszálait illetően is műtéten esett át. Ekkor egy kis időre úgy tűnt, a Fist-nek befellegzett...

Zach így emlékszik vissza erre az időszakra: "3 évig folyamatos injekciózáson és műtéten éltem... Most már tudok énekelni a stúdióban, de még mindig nem tökéletes a hangom élőben. De persze - mint eddig is - a jövőben is keményen fogok dolgozni, hogy ismét a régi legyek. Leástam magam a föld alá - jelenleg kizárólag saját magamtól függ, hogy sikerül-e kimásznom a gödörből!".

A frontember végül sikeresen előnyére fordította a Skull Fist szönidejét: felépülését folyamatos dalszerzéssel, új ötletek felfedezésével, dalszövegek írásával, és zenei ambícióinak csiszolgatásával töltötte.

Ennek eredménye lett a 'Way of the Road' album, ami idén októberben lát napvilágot. Ez a cím joggal tűnhet a 'Chasing the Dream' logikus folytatásának. Maga Zach ezt a címet találta eme érzelmi hullámvölgyekkel és kilátástalansággal teli időszak legmegfelelőbb jelzőjének: "Meg kell találni a sajnálkozás és az indok közötti hangsúlyt. Ez csakis rajtad múlik. Ki kell bogoznod, mi rejlik a saját fejed mélyén; találnod kell egy valódi gondolatot, érzelmet, és el kell különítened azt az alapvető szociláis viselkedési formáidtól. Jómagam is ezen dolgozom: igyekszem kiválogatni az ihletet adó dolgokat, megtalálni a lényeget, és megfelelő módon feldolgozni azokat”.

Annak ellenére, hogy az új album tele van együtténeklős, érzelmesebb himnuszokkal, benne van a dalokban minden fájdalom, küzdelem és katarzis, amit Zach az elmúlt években átélt. "Ezek az új dalok valós, megtörtént eseményeken alapszanak - vagy legalábbis olyasvalamin, aminek motivációját egy bizonyos esemény adta az utóbbi néhány évben. Próbáltam olyan dolgokat felszínre hozni, amik eddig a föld alá voltak temetve. A zene alapjában véve szórakozást jelent, de részemről ugyanakkor arra is jó, hogy kitakarítsam egy kicsit az agyam. Fogtam az összes, bennem rejlő gondolatot és érzelmet, és beledobáltam őket ezekbe a dalokba, amiket végül egyfajta sír-felirattá változtattam. Azon voltam tehát, hogy maradjon hely a jó és szép dolgoknak is...".

A tracklista:
01. You Belong To Me
02. No More Running
03. I Am A Slave
04. Witch Hunt
05. Way Of The Road
06. Heart Of Rio
07. Better Late Than Never
08. Don’t Cross Me
09. Stay True

Elsőként a 'You Belong To Me' című számot osztották meg, hivatalos videoklip formájában. Később megjelent a 'No More Running' és a 'Stay True' szöveges videója is.

A lemezborító és az új single kapcsán Zach elmondta: "Ez az első lemezünk, ami nem visel magán grafikai borítót. Úgy éreztük, ezúttal valami igazit, valódit kell csinálnunk; lévén az új dalok hangzása is "valódibb", természetesebb, nyersebb - nem rejlik mögötte semmi furfangos mondanivaló. A dalok és azok szövegei révén minden bizonnyal rájöttök majd ti is, miért tettünk így. Elsőként azért mutattuk be a 'You Belong To Me' című dalt, mert talán annak van a legvédjegyesebb Skull Fist-hangzása. Ha voltál már olyan helyzetben, hogy álltál egy szobában, ahol azt mondták neked, hogy a falak vörösek - márpedig a hang a fejedben azt sugallja, hogy kékek -, akkor meg fogod érteni ezt a számot. Egyébként dalszerzés közben rengeteg extrémitáson átestem - nem hinném, hogy egyetlen új szám is kivétel lenne e hangulat-ingadozás alól. Ha van időd, és érdekel is, hogyan látjuk mi a dolgokat, akkor csak hallgasd meg elejétől a végéig ezt a lemezt. Vannak egyáltalán még olyan emberek, akik leülnek és végig tudnak hallgatni egy albumot?!"...

A lemez megjelenésének napján megosztották a 'Better Late Than Never' című szám hivatalos klipjét is.

Íme a 'Way of the Road' album hivatalos előzetese:

A 'Way of the Road' album európai lemezbemutató turnéját november folyamán rendezik meg, a szintén kanadai Striker zenekar társaságában. Íme a hivatalos plakát:


Megjelent a SKULL FIST régóta várt, harmadik albuma, a 'Way of the Road' - itt az új klip, a 'Better Late Than Never'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.