Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt az OBLIVION legújabb dala / videoklipje, a 'Negative Mass'!

2019-01-20
A Nick Vasallo által alapított Oblivion zenekar januárban adja ki a 2017-es 'The Path Towards' album folytatását.

Az Oblivion új, saját elnevezésű albumát maga Vasallo, valamint a neves Zack Ohren (Light This City, All Shall Perish) producelte. Az Oblivion ismét "a világon ámokfutást rendező mestreséges intelligencia" témáját járja körül. Annak ellenére, hogy az új album dalszövegeit tekintve a 'The Path Towards' folytatása, hangzásilag leginkább a banda debütáló, 'Called to Rise' című lemezére hajaz.

Alább meghallgatható az album nyitó-dala, a 'True Awakening', valamint az 'Insurrection', a 'Negative Mass' és a 'Forgotten Brotherhood' című szám.

Ted O’Neil, a banda gitárosa így nyilatkozott: "Az Oblivion hangzásának egyik védjegye az, hogy bandánk több extrém zenei stílust ötvöz eggyé. Beszélek itt black metalról, OSDM-ről, technikás death metalról és klasszikus zenéről, amire ezesetben gondolhatunk modern kamarazeneként. Nick Vasallo háttere, zenetörténészi PhD-je és klasszikus zene-szerzői tapasztalata óriási előnyére válik bandánknak. Ezért az új album esetében hagytuk, hogy Nick egymaga vigye végig a komplett dalszerzői folyamatot, mivel ehhez ért a legjobban. Remek munkát végez, ha zenei feszültségkeltésről, ellensúlyozásról és brutális hangszerelésről van szó, de ugyanakkor megőrzi azt a struktúrát, ami a fülnek még befogadható. Ugyanitt kell megemlítenünk Ben Orum-ot is, aki a maga módján szintén kiváló zeneszerző. Ben képes arra, hogy gyilkos ritmusokat és masszív akkord-progressziókat produkáljon - ez pedig egyértelműen dalaink legfontosabb alapja. Luis “Az emberi dobgép” Martinez továbbá egy különleges tehetség, akinek eklektikus stílusa tökéletesen passzol ahhoz, ami mi művelünk... Most sem volt tehát más a cél, mint hogy mindannyiónk sajátosságát, tehetségét beledobjuk a közösbe és összegyúrjuk. Szerintem az emberek imádni fogják ezt a lemezt. Egy változatos, de mégis összpontosított albumról van itt szó, ami brutálisan kemény, de mégsem fárasztó. Sötét és néhol minimalista, de mégsem lehangoló. És persze tele van ritmusokkal és egy tonnányi groove-val".

Újabban megjelent a 'Fear What Is Unknown' című szám hivatalos klipje is:

Az Oblivion frontembere a széles körökben elismert zeneszerző, az Antagony alapítója, Dr. Nick Vasallo (ének, basszusgitár). Őt kíéri gitáros a másik Antagony-alapító / az All Shall Perish pengetőse, Ben Orum, valamint egy vérbeli thrash metal-veterán, Ted O'Neill, illetve Luis Martinez (ex-The Zenith Passage) dob-virtuóz, akit egy világhírű jazz-funk zenész, Ndugu Chancler oktatott. Az Oblivion dalait Vasallo rendszerint mesterien megkomponálja, felhasználván a banda minden tagjának önálló kompozícióját.

A banda előző albuma, a 'The Path Towards...' jóval sötétebb, keményebb és eklektikusabb, amit Vasallo korábban megalkotott - ez pedig nem véletlen; ugyanis egy valódi all-star vendég-felállás kíséri őt ezen a lemezen. A dalokban közreműködik Karl Sanders (Nile / mint dalszerző), Eddie Hermida (Suicide Silence / All Shall Perish / mint vokalista), Enrico H. Di Lorenzo (Hideous Divinity / mint vokalista) és Carlos Saldana (Connoisseur / mint vokalista). Az album egyben Ben Orum és Nick Vasallo első zenei kollaborációja az Antagony 2001-es debütáló albuma óta. O'Neill pontos és precíz gitár-munkája, valamint Martinez legendás performanszai egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy Oblivion minden korábbi alkotást és műfajt megelőzve söpörhesse le a színteret.

A 'The Path Towards...' felvételei Zack Ohren (Animosity, Suffocation, All Shall Perish, Cattle Decapitation, Fallujah, stb.) hangmérnök társaságában zajlottak, a Castle Ultimate Productions stúdióban. A borítót Daniel McBride (Black Label Society, The Dillinger Escape Plan, Chimera, stb.) tervezte. A megjelenés 2017. november 17-én volt esedékes. Bővebben erről az albumról itt írtunk (alább elérhető a teljes stream).


Itt az OBLIVION legújabb dala / videoklipje, a 'Negative Mass'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.