Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

"Régies és primitív" albumot rögzített a DARKTHRONE - megjelent az 'Old Star'

2019-05-30
A legendás norvég extrém metal banda befejezte a munkálatokat a 2016-os 'Arctic Thunder' album folytatásán.

A Darkthrone frontembere, Fenriz (eredeti nevén: Gylve Nagell) 2018 őszén közölte a híreket: "Úgy néz ki, a jövőben is folytatjuk a régies és primitív stílusú metalzene gyártását. Hat darab új dal készült el. Az album címe pedig annyira durva, hogy alig merjük elárulni".

A banda tehát tavaly nekilátott a 2016-os 'Arctic Thunder' folytatásának. Az előző lemez a veterán zenekar első teljes értékű stúdió-kiadványa volt, a nagysikerű 2013-as 'The Underground Resistance' album óta (bővebben minderről itt írtunk).

Most kiderült, hogy a következő nagylemez 'Old Star' címmel jelenik meg 2019 májusában. Fenriz és Ted “Nocturno Culto” Skjellum ezúttal is "elkötelezte magát a riffek művészete mellett": hat új, epikus dalt alkottak meg, az old-school heavy / extrém metal jegyében (némi doom-beütéssel és ironikus underground-humorral felvértezve).

Fenriz így szólt: "'Old star' - ismét eljött a RIFFEK ideje! Nem sokkal előző albumunk, az 'Arctic Thunder' megjelenése után nyilvánvalóvá vált, hogy nekünk ezt a stílust kell nyomatnunk, a BLACK OLD HEAVY METAL-t. Mindezt lassú thrash, klasszikus doom és vontatott death metal teszi még egyedibbé. Manapság sokan a '70-es évek hangzását elevenítik fel, de a mi új albumunk inkább a '80-as évek feelingjén szólal meg. Új dalaink minden eddiginél metalosabbak! A Ted által szerzett nótáknak persze erős black metal-beütése van, de ugyanakkor azokban is váltakoznak a gyors, a lassú és a doomos témák. Az én dalaim pedig ősi, '80-as évekbeli underground-trükkökkel vannak felszerelve - alapvetően súlyos és lassú thrash zenére, klasszikus doomra és nyers death metalra épülnek. Összességében valóban ez a leginkább "'80-as évekbelibb" albumunk; lévén a dobok is úgy szólnak, mint annak idején az USA-beli / német zenék. Az 'Old Star' egyébként az 'Arctic Thunder' kistestvére. Annál viszont jóval szilárdabb, és jobb riffekkel van ellátva".

Az 'Old Star' albumot a banda saját stúdiója, a Necrohell 2 falai között vették fel. A producer és a hangmérnök természetesen ezúttal is maga az énekes-gitáros Nocturno Culto volt. A végleges keverést a legendás Sanford Parker (Voivod) végezte el, a Hypercube Stúdióban; míg a maszter Jack Control és az Enormous Door Stúdió nevéhez fűződik. A lemezborító Chadwick St John The Shepherd Of The Deep című alkotását ábrázolja.

 

A tracklista:
01. I Muffle Your Inner Choir
02. The Hardship Of The Scots
03. Old Star
04. Alp Man
05. Duke Of Gloat
06. The Key Is Inside The Wall

Az 'Old Star' előrendelhető több különféle változatban - CD-n, LP-n, kazettán, digitálisan - a Peaceville kiadó online store-jában. A hivatalos megjelenés: 2019. május 31.

Az első két ízelítő, a 'The Hardship Of The Scots' és a 'Duke Of Gloat' című szám alább meghallgatható.

Korábbi hír, hogy a Darkthrone 2018 júliusában újra kiadta klasszikus 'Panzerfaust' albumát, ami eredetileg 1995-ben jelent meg. A Peaceville Records jóvoltából megjelent reissue exkluzív picture disc formájában látott napvilágot - erről további részleteket itt lehet olvasni.

 

Az új Darkthrone album munkálatait a Facebookon lehet figyelemmel követni.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.