Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új gitárost mutatott be Richie Cavalera bandája, az INCITE

2019-11-20
Max Cavalera (Soulfly) fogadott fia, Richie és bandája, a Phoenix-i Incite 2019 elején adja ki következő albumát.

A banda új gitárosa Eli Santana (Huntress, Holy Grail) lett, aki Dru Rome helyét vette át.

Richie Cavalera így szólt: "Helló, Incite család/ Fogadjátok pokolian szívélyesen Eli Santanát, mint bandánk új húrtépőjét! Eli fantasztiku vibrálással és egyedülálló tehetségével járul hozzá a zenekar további fejlődéséhez. Nagyon boldogok vagyunk, hogy kezdetét vette ez az új fejezet!".

Az Incite ezév elején adta ki új albumát. A zenekar ötödik nagylemeze 'Built to Destroy' címmel jelent meg, 2019. január 25-én, a Minus Head Records jóvoltából. Az album producere Steve Evetts (The Dillinger Escape Plan, Suicide Silence), hangmérnöke pedig a legendás Zeuss (Rob Zombie, Hatebreed) volt. A 'Built to Destroy' "a modern metal zsigeri, ösztönös és durva oldalát mutatja be, de ugyanakkor tiszteletet nyilvánít a múlt felé is".

A tracklista:
01. Built To Destroy
02. Ruthless Ways
03. Backbone
04. Resistance
05. Human Cancer
06. Confronting Darkness
07. Leech
08. Poisoned by Power
09. Cessation
10. Hate for Life
11. Savior Self

Az Incite immáron 15 éve igyekszik - nem mellesleg sikeresen - betölteni az űrt a metalzene különféle műfajai, ágai között; egyúttal készíteti megállás nélküli headbangelésre a hallgatókat. A banda egyik este a Gorgoroth, másnap már a Cancer Bats előzenekaraként lép fel, eltávolítván mindenkit, aki útjába áll.

Az Incite tehát 2019-ben új albummal jelentkezett, de ezt felvezetvén már tavaly szeptemberben kiadtak egy vadonatúj, digitális kislemezt / single-dalt, 'Ruthless Ways' címen. Richie Cavalera így nyilatkozott a friss szerzeményről: "Új dalunk, a 'Ruthless Ways' azt az állapotot mutatja be, amikor valaki szardarabként viselkedik, de végül a sors utóléri őt is. Egy brutális, fogós és groove-okkal teli dalról van itt szó. Remek hangulatkeltő ahhoz, amire az új albumon számítani kell: bombasztikus riffek, masszív dob- és basszus-témák, és újfajta vokálok, melyekre gonoszság és mocskosság jellemző. Igyekeztünk megtartani zenénk súlyosságát, és további headbangelésre késztetni a hallgatókat".

December elején továbbá bemutatták az új album címadó dalának hivatalos klipjét is. Ennek kapcsán Richie Cavalera elmondta: "Készen álltok egy vadonatúj dalra és videoklipre? Ezúttal egy olyan kisfilmet akartunk leforgatni, ami sötét és egyben tele van energiával és keménységgel... és az egész videó a zenéről szól. Ti is pusztításra születtetek?".

A harmadik dal-premier a 'Poisoned By Power', amiben nem más, mint a Six Feet Under legendás frontembere, Chris Barnes vendégeskedik. Cavalera így szólt: "Totálisan fel vagyunk pörögve, mivel egy újabb ízelítőt adhatunk a metalistáknak mindabból, amiről ez az album szól: ez pedig színtiszta heavy metal! Nagy megtiszteltetés ért minket, mivel a Six Feet Under-ös Chris Barnes ugrott be hozzánk, hogy brutális vokáljaival feldobja ezt a nótát. Egy könyörtelen, kemény dalról van szó, ami garantáltan nagy felfordulást fog okozni az első sorokban!".

Néhány nappal az album megjelenését megelőzően bemutatták a 'Resistance' című szám hivatalos videóját is, amit Tommy Jones (Video Hammer Studios) rendezett. Cavalera elmondta: "A 'Resistance' az amerikai emberek pénzügyi helyzetének egyenlőtlenségét mutatja be. De ugyanez persze igaz a világ minden tájára... Amikor a világ 1%-ának több pénze van, mint több milliárd másik embernek, ott valami nagyon nagy baj van. A Los Angeles-i Skid Row környékén forgattuk ezt a videót, mivel így első kézből láthatóvá válik, milyen elbaszott világban élünk. Egyébként ez egy kemény nóta - reméljük a videóval pedig fel tudunk nyitni néhány illetékes szemet".

Az Incite nem tagadottan olyan úttörő bandák nyomdokaiba kíván lépni, mint a Pantera, a Slayer, a Sepultura és a Machine Head; egyszóval ők is trend-ellenes, hipster-gyilkos metalzenét játszanak. 15 éves fennállásuk során olyan bandákkal léptek színpadra, mint a DevilDriver, a Crowbar, a Brujeria, a Soulfly, a Cavalera Conspiracy és a Six Feet Under. A banda a közelmúltban is Észak-Amerikában turnézott, mint a Burn & Shred körút headlinere. A szeptember végéig tartott túrán már elhangzottak az új dalok is - köztük a 'Ruthless Ways' és a 'Built To Destroy'. A következő teljes értékű körút 2020 januárjában fog lezajlani Nagy-Britanniában, a Sworn Amongst és a Death Remains társaságában (ezen a körúton mutatkozik be a banda új gitárosa, Eli Santana). A teljes beosztás itt tekinthető meg.

Az Incite előző albuma, az 'Oppression' 2016 áprilisában jelent meg - erről bővebben itt írtunk.


Új gitárost mutatott be Richie Cavalera bandája, az INCITE
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.