Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Adios Amigos - búcsúturnéra indul a KROKUS

2018-09-11
A legendás svájci hard rock banda 2019-ben véglegesen feloszlik.

"A Krokus neve 1975 óta egybeforrt az őszinte, "kézműves", minőségi rockzenével. Világszinten nincs másik svájci rockbanda, ami olyan nagy múlttal, és olyan sok eladott lemezzel rendelkezik, mint a Krokus. Több mint 15 millió lemezünk kelt el; számos világkörüli turnét lebonyolítottunk; az USA-ban és Kanadában is arany- és platinalemez minősítést kaptunk. Rock-ipari mérföldköveink manapság is megtalálhatók Ausztráliától egészen az USA-ig; Mexikóban, Oroszországban - sőt még Japánban és Kínában is. A Krokus videoklipjei többmilliós YouTube-megtekintéssel rendelkeznek".

"1980-ban vette kezdetét a diadalmi ostrom Amerika-, Kanada és Anglia-szerte. Bandánk egy erős, félelmet nem ismerő élő együttesként tett szertz hírnévre. Felejthetetlen headliner turnék sorozatán vagyunk túl: olyan legendás előadók társaságában is felléptünk, mint az AC/DC, a Van Halen, a Rush, Ted Nugent, a Judas Priest, vagy a Motörhead - csak hogy egy párat említsünk. Vad idők, nagy kalandok és egyéb fantasztikus élmények vezettek például odáig, hogy bandánk tagjait a Tennessee-beli Memphis tiszteletbeli polgáraivá választották. A Krokus továbbá az első svájci banda, ami teltházas koncertet adott a zürüchi Hallenstadion-ban, 1982-ben".

"Történtek azonban rossz dolgok is: halálesetek, betegségek és belső viszályok, melyek egészen a pusztulás szélére sodorták a bandát. Aztán 2008-ban jött a nagy visszatérés! A Krokus története tehát egy egyedi történet, tele hullámvölgyekkel. Grandiózus stadion-koncertek és izzadt, koszos klub-turnék között mindent átéltünk. Átléptünk minden trenden, minden kapzsi amerikai menedzseren, minden rossz végű szakításon, minden rossz szerződésen, ganyús alakon, drogokon, undorító gyorskaján, véget nem érő buszozáson, a diszkón, a grunge-on, a groteszk lemezkiadókon és a képmutató ügynökökön is".

"Hosszas karrierünk során több mint 2000 koncertet adtunk öt kontinensen, különböző városokban, egyedi helyszíneken; és számtalan elkötelezett rajongóval ismerkedtünk meg. Ez a hosszú kaland ér most véget az Adios Amigo turnéval...".

"A Krokus koncertjei mindig is különlegesek, speciálisak voltak; és ennek így is kell maradnia. Ezért döntöttünk úgy, hogy akkor fejezzük be, amikor a legszebb időket éljük. Így kell a rajongóknak is emlékezniük ránk. Más bandától eltérően - akik örökös "búcsúturnén" vannak -, mi betartjuk a szavunkat, és végleg behúzzuk a féket 2019 végén, átadván a Nagy Mágikus Rock-stafétabotot a fiataloknak".

A Krokus legutolsó koncertjének platkátja így néz ki:

A banda egyes tagjai kiadták saját közleményüket is. Marc Storace énekes így szólt: "Nagyon várjuk már a grandiózus, 2019-es Adios Amigos világkörüli turné kezdetét, melynek fénypontja természetesen Svájcban lesz esedékes!".

Fernando von Arb hozzátette: "Kölcsönös szerződést kötöttünk egymással, hogy e turnét követően valóban véget ér a Krokus pályafutása. Ehhez mindannyian ragaszkodtunk. Egyszer minden jó bulinak véget kell érnie...".

Chris von Rohr elmondta: "Egy párhuzamos, hullámvölgyekkel teli utazáson vagyunk túl... de hát ilyen ez a rock-élet! Jelenleg azt várjuk, hogy a végső búcsú szép és epikus legyen. Ezzel tartozunk magunknak és a rajongóknak. 2019. december 7-én egy épp olyan feledhetetlen koncertet adunk, mint amilyet 1982. március 27-én rendeztünk".

Hamarosan bejelentik az Adios Amigos turné további dátumait és állomásait is...

A Krokus együttes 1975-ben alakult Solothurn-ban. Első lemezük 1976-ban jelent meg, utolsó stúdióalbumuk pedig 2017-ben látott napvilágot - ez utóbbi a feldolgozásokkal teli 'Big Rocks'.

Magyarországon többször is felléptek a '70-es / '80-as években, az Omega előzenekaraként. 2007 februárjában a HammerFall-lal és a The Poodles-szal együtt koncerteztek hazánkban. 2010 nyarán Saffron – A Taste Of Krokus néven alakult egy Krokus-feldolgozásokat játszó magyar együttes.


Adios Amigos - búcsúturnéra indul a KROKUS
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.