Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'Out of the Frontline Trench' című EP-vel jelentkezik a SODOM új felállása - itt a címadó dal premiere!

2019-12-10
A veterán thrash banda vezetője, Thomas "Angelripper" Such néhány hónapja új tagokat vett maga mellé. A Sodom új felállása most bejelentette második stúdiólemezét.

Miután Tom Angelripper kirúgta Markus "Makka" Freiwald dobost és Bernd "Bernemann" Kost gitárost (erről bővebben itt írtunk), most ismét teljes a Sodom-felállás: a frontembert Husky (Asphyx, Desaster) dobos, valamint Frank Blackfire (ex-Sodom, ex-Kreator, Frank Blackfire, Assassin) és Yorck Segatz (Beyondition) gitáros kíséri.

Angelripper már korábban is utalt rá, hogy ezentúl négytagúként folytatja a banda működtetését. Ezzel kapcsolatban így nyilatkozott: "Két gitáros révén jóval nagyobb lehetőségekhez jutunk, és a jövőben olyan dalokat is előadhatunk a koncertek során, amiket trióként nem tudtunk".

Mind Frank Blackfire, mind Yorck Segatz és Husky komoly háttérrel rendelkező zenészek. Tom az új tagok kapcsán elmondta: "Nem titkolt tény, hogy mindhárman kivételes tehetséggel bánnak a hangszerekkel; lévén egész életükben komoly heavy metal-zenészek voltak. A Sodom-ban persze az is fontos, hogy személyi szinten meglegyen az egyezés. Az új bandatagok alapvetően óriási Sodom-fanok, és mindannyian Essen-ben élnek. Kell még mondanom valamit?!".

A csapat új felállása immáron be is vonult a próbaterembe (Tom szerint "pontosan oda, ahol annak idején, 1982-ben kezdődött az egész!"), és megkezdődtek az új nagylemez munkálatai. De hogy a rajongóknak ne kelljen olyan sokat várni, a banda a tavalyi évben (2018 - 'Partisan') és 2019-ben is kiad egy-egy vadonatúj mini-albumot.

Az aktuális dalszerzői munka kapcsán Tom elmondta: "Végre most ismét él bennünk a csapatszellem. Nagyon jól érezzük együtt magunkat; remekül kiegészítjük egymást. Mindannyian kivesszük a részünket a munkálatokból, és - ami a legfontosabb - mindenki maximálisan kisegíti a másikat. Ez a hangulat nyilvánvalóan rendkívül pozitív hatással volt a dalszerzői munkára".

A Sodom 2018-as EP-je, a 'Partisan' novemberben jelent meg, rajta két új dallal és egy koncertfelvétellel, amit az idei Rock Hard fesztiválon rögzítették (a banda új felállása itt mutatkozott be élőben, 2018. május 18-án).

A 'Partisan' folytatása, az 'Out of the Frontline Trench' pedig egy évvel később, 2019. november 22-én lát napvilágot, az SPV/Steamhammer kiadó jóvoltából lát napvilágot, digipak CD-n, 12 hüvelykes átlátszó LP-n, letöltés és stream formájában, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Genesis 19
02. Down On Your Knees
03. Out Of The Frontline Trench
04. Agent Orange
05. Bombenhagel

Az új EP-re három vadonatúj dal, valamint két korábbi klasszikus új változata (az egyik újrarögzített stúdió-dal, a másik pedig koncertfelvétel) került fel. A 'Genesis 19' pedig nem mellesleg a banda következő, 2020 folyamán megjelenő nagylemezének címadó dala is egyben.

Az előrendelési infókat itt lehet megtalálni.

2020 januárjában a dobos Husky kilépett a Sodom-ból; lévén civil munkája mellett nem jut a jövőbeni ideje a bandáról - minderről bővebben itt lehet olvasni.


'Out of the Frontline Trench' című EP-vel jelentkezik a SODOM új felállása - itt a címadó dal premiere!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.