Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Milánóban rögzített koncertlemezt a STEELHEART - itt az 'I'll Never Let You Go' hivatalos felvétele!

2018-11-03
A veterán amerikai hard rock bandát nemrég az olasz Frontiers kiadó vette szárnyai alá. A Steelheart visszatérő stúdióalbuma 2017 őszén jelent meg, 9 év kihagyás után.

A Steelheart Miljenko Matijevic karizmatikus énekes agyának szüleménye - immáron három évtizede ő a banda szíve és lelke. A veterán csapat 2017. szeptember 15-én tért vissza egy vadonatúj albummal, ami a 'Through Worlds of Stardust' címet viseli.

Habár annak idején - hasonlóan a több "hair-metal" / hard rock bandához, a Steelheart első fejezete is véget ért a '90-es évek elején, ez a banda mindig is jóval előbbre látó, jövőbeni gondolkodású volt kortársainál. Épp ezáltal lett a banda 2017 verziója egy régi idők stílusával felszerelt, de mégis progresszív hangzású kollektíva, amit természetesen Miljenko erőteljes énekhangja alapoz meg. A 'Through Worlds of Stardust' albumon Miljenko a múltat, a jelent és a jövőt olvasztja eggyé; ezáltal egy időtálló hard rock albumon alkotván. A banda egy nagyszabású performansz keretében mutatta be az új lemezt, a 2017-es Frontiers Rock Fesztiválon, Milánóban.

A banda - minth ahogy azt tőlük megszokhattuk - bombasztikus bulit adott. A 'Through Worlds of Stardust' albumot a 'My Dirty Girl' prezentációja révén vezette fel - a szettlista többi része azonban régi Steelheart-klasszikusokból állt. Számos nóta elhangzott a csapat kultikus debütáló albumáról, de felcsendültek a Rockstar soundtrack-dalai is. Miljenko Matijevic frontember ezúttal is kirobbanó formában volt - a maga sajátos módján végig szórakoztatta a teltházas közönséget.

A Frontiers fesztiválos fellépés teljes felvétele 'Rock'n Milan' címmel jelenik meg, CD-n és DVD-n, 2018. december 7-én. Az előrendeléseket itt lehet leadni. Íme a borító és a tartalom:

01. Blood Pollution
02. Livin' The Life
03. Gimme Gimme
04. Like Never Before
05. My Dirty Girl
06. She's Gone
07. Cabernet
Dob-szóló
08. Everybody Loves Eileen
09. Rock 'N' Roll (I Just Wanna)
10. I'll Never Let You Go
11. We All Die Young

A kiadvány egyik különlegessége, hogy ez az utolsó hivatalos felvétel, amin a Steelheart gitárosa, Kenny Kanowski zenél; lévén a szólista néhány hónappal a performanszot követően sajnálatos módon elhunyt.

Az 'I'll Never Let You Go' és a 'My Dirty Girl' hivatalos performansz-klipje alább megtekinthető. Ennek kapcsán Miljenko elmondta: "A 'My Dirty Girl' egy dal a legutóbbi stúdióalbumunkról, a 'Through Worlds of Stardust'-ról. Nagyon élvezzük élőben előadni ezt a számot, mivel fantasztikus "dirty -rock" feelingje van! Az az éjszaka, amelyen ezt a klipet forgattuk, egy nagyszerű este volt; egy örökké emlékezetes, izzadt rock 'n ' roll-éjszaka Milánóban. Sajnos ez volt Kenny legutolsó performansza a Steelheart színeiben, mivel barátunk nem sokkal a fellépést követően elhunyt. Lélekben azonban mindörökre benne ebben a felvételben; ezért én nagyon örülök, hogy az egész szettet megörökítettük. Remélem, ti is élvezni fogjátok ezt a videót és a koncert-albumot. A jövőben sem állunk meg; folytatjuk! Szeretünk titeket!".


Milánóban rögzített koncertlemezt a STEELHEART - itt az 'I'll Never Let You Go' hivatalos felvétele!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.