Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Klip-premier: MIKE LEPOND’S SILENT ASSASSINS - 'Black Legend'

2018-09-12
A Symphony X basszusgitárosának saját projektje, a Silent Assassins január 26-án jelentette meg második, 'Pawn and Prophecy' című nagylemezét, amiről most új klipet mutattak be. Íme a premier:

LePond elmondása szerint a 'Pawn and Prophecy' album egy "epikus történetek alkotta kollekció, amit a heavy metal zene ereje mesél el". "A klasszikus headbanger riffek és a tökös vokálok metalvilla- és ökölrázásra késztetnek majd minden hallgatót. Ezt az albumot vérbeli metalisták készítették vérbeli metalisták számára!".

A prog-metal óriás Symphony X basszusgitárosaként elhíresült Mike LePond 2014-ben mutatta be saját, Silent Assassins nevezetű projektjét, ami azév őszén debütált. Most, négy évvel később a mester visszatért a folytatással, ami "egy újabb true heavy metal-támadás".

A 'Pawn and Prophecy' stílusa a '80-as évek klasszikus metalzenéjétől egészen napjaink viking / folk metal műfajáig terjed. Ezt a skálát öleli fel például az epikus, 21 perces címadó ópusz, ami William Shakespeare Macbeth c. művén alapszik - ezesetben Mike konkrétan egy heavy metal-betétzenét írt a klasszikus történethez; két Symphony X-beli bandatársa, Michael Romeo és Michael Pinella közreműködésében.

A lemezen Alan Tecchio énekel; gitáron pedig besegít Lance Barnewold és Rod Rivera. A háttér-vokalisták (LePond mellett) a következők: Andry Lagiou, Noa Gruman, Veronica Freeman és Phyllis Rutter.

A tracklista:
01. Masters Of The Hall
02. Black Legend
03. Antichrist
04. I Am The Bull
05. Avengers Of Eden
06. Hordes Of Fire
07. The Mulberry Tree
08. Pawn And Prophecy

A 'Pawn and Prophecy' első ízelítőjeként lentebb meghallgatható az 'Avengers Of Eden' című szám, aminek kapcsán Mike Lepond elmondta: "Az 'Avengers Of Eden' H.P. Lovecraft The Doom That Came To Sarnath című művén alapszik. Ez a lemez gyorsabb tételeinek egyike. Az elsőszámú riffet a Van Halen 'House Of Pain' című klasszikusa inspirálta - ebbe kevertünk egy kis Motörhead / Exciter-féle tempót, és Dio-stílusú éneket".

Később megjelent a 'Hordes Of Fire' című szám is, amit LePond így kommentált: "A 'Hordes Of Fire' H.P. Lovecraft The Festival című művén alapszik. E dal ötlete tulajdonképpen már a '90-es évek elején megfogant az agyamban. Ezesetben egy ütős, lényegretörő, old-school metal-nótáról van szó, ami már az első akkordoktól kezdve kontrollálhatatlan headbangelésre késztetheti a hallgatót".


Klip-premier: MIKE LEPOND’S SILENT ASSASSINS - 'Black Legend'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.