Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

WITCHTHROAT SERPENT - "Nyeld le a kígyómérget"

2018-11-22
A Darvulia, a Fornication és a Sektarism egyes tagjai alkotta francia doom-trió november 23-án, pénteken adja ki új, 'Swallow the Venom' című albumát.

A Witchthroat Serpent trió 2011 végén alakult. Vezetője a francia avant-gárd black metal mozgalom egyik legnevesebb alakja, Fredrik Bolzann (Davulia, Fornication). Hozzá csatlakozott Lo Klav (Artemisia Absynthium) basszusgitáros és Niklas Moonkouet (Sektarism, Malhkebre) dobos, akikkel közösen sikerült megvalósítani az atmoszférikus, doom-os elképzeléseket. Zenéjük leginkább a Witchsorrow muzsikájához, vagy az Electric Wizard első albumának stílusához hasonlítható - "a Witchthroat Serpent egyszerre szól frissítően különlegesen és cseng kísértetiesen ismerősen".

2014-es debütáló lemezük folytatásaképpen a 2016-ban jelent meg a 'Sang-Dragon' című album - mindkettő a "természetellenes pszichedelia és a fekete művészet varázsával" volt felszerelve. A csapat most bejelentette harmadik nagylemezét, a "kígyóméreggel teli" 'Swallow the Venom'-ot, amivel "feje tetejére forgatják a teljes riff-világot".

Kezdve a 'Feu Sacré' pogány kántálásaival, túl a 'Might of the Unfailing Source' agresszív vonaglásán, a 'Swallow the Venom' bebizonyítja, hogy a Witchthroat Serpent tökélyre fejlesztette művészetét. Nyolc, tudatalatti állapotot kiváltó dalával az új lemez egy "veszélyes expedíció, ami az ezoterikus doom metal és a különös szekták rituáléinak földjére kíséri el a hallgatókat".

A november 23-án, pénteken megjelenő 'Swallow the Venom' (Svart Records) borítója és dallistája így néz ki:

01. Feu Sacré
02. Lucifer’s Fire
03. Pauper’s Grave
04. The Might Of The Unfailing Source
05. Scorpent Serpion
06. Hunt For The Mountebank
07. Red-Eyed Albino
08. No More Giant Octopuses

Elsőként a 'Scorpent Serpion' című szám hivatalos videóját mutatták be. Egy nappal a megjelenés előtt közzétették a teljes album-streamet is. Íme a premier:


WITCHTHROAT SERPENT -
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.