Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

November 8-án új lemezt ad ki Roine Stolt epikus prog-rock bandája, a THE FLOWER KINGS - itt az új dal, a 'Wicked Old Symphony'!

2019-12-04
Roine Stolt gitáros / énekes / zeneszerző - akit olyan bandákból ismerhetünk, mint a Transatlantic, az Agents Of Mercy, a Kaipa DC és a The Sea Within idén új The Flower Kings albumot dob piacra.

A The Flower Kings nevezetű projekt új dupla albuma 'Waiting For Miracles' címmel jelenik meg, mint a 2018-as 'Manifesto of an Alchemist' folytatása. Ez a lemez természetesen abban a stílusban fogant, aminek Roine az egyik legnagyobb mestere: egy nagyzenekari témákkal gazdagon felszerelt, vérbeli prog-rock remekműre kell tehát számítani.

A 'Waiting For Miracles' album - aminek 15 számát a stockholmi RMV Stúdióban rögzítették (mely nem mellesleg az ABBA sztárja, Benny Andersson tulajdonában áll) - 2019. november 8-án jelenik meg.

Roine Stolt így nyilatkozott: "Visszatértünk ahhoz az örömteli és játékos stílushoz, ami annak idején, a '90-es évek végén ismertté tette a bandát. Ebben az esetben tehát a "több" mindig "több"! Dalszövegek tekintetében egy kicsit komolyabbra fordítottuk a szót - a jelenlegi világgal kapcsolatos aggályainkat írtuk bele ezekbe a dalokba, de ettől függetlenül ez egy vidám és színes lemez".

A The Flower Kings jelenlegi felállását - Stolt mellett - Jonas Reingold, Hasse Fröberg, Zach Kamins és Mirko DeMaio alkotja. Amire ezen az albumon számítani kell: epikus és vintage billentyű-témák, hosszas gitárszólók, valamint pop-, szimfónikus és filmzenei elemek tömkelege.

"A 'Waiting For Miracles' egy nagy ünnep - ünnepe mindannak a stílusnak, ami valaha is része volt a Roine-művek sokszínű, merész és dinamikus dalszerzői és hangszerelési gyárának". “Hasonlóan az első TFK albumhoz, ezúttal is jómagam énekelek. Ez pedig azért fontos, mert ezek a dalszövegek nagyon sokat jelentenek számomra; bemutatják, miként áltom a világot. Sőt, a gitár-témák nagy része is az én spontán "demó-gitár" játékom, és ugyanez igaz a szinti-betétek javarészére is. Nem szeretek hosszú ideig csiszolgatni egy-egy ötletet, mivel úgy érzem, jóval több erő van az eredeti, meztelen alkotásban; így azt kell megőrizni”.

A 'Waiting For Miracles' album borítóját egy amerikai művész, Kevin Sloan készítette. A lemez megvásárolható limitált, dupla digipak CD-n, dupla gatefold LP-n és digitális formában.

CD1
01. House Of Cards
02. Black Flag
03. Miracles For America
04. Vertigo
05. The Bridge
06. Ascending To The Stars
07. Wicked Old Symphony
08. The Rebel Circus
09. Sleep With The Enemy
10. The Crowning Of Greed

CD2
01. House Of Cards Reprise
02. Spirals
03. Steampunk
04. We Were Always Here
05. Busking At Brobank

Íme a 'Black Flag' és a 'Wicked Old Symphony' című számok audiója, plusz a 'Miracles For America' szöveges videója, ízelítőképpen az előrendeléshez (ez utóbbi dal dobos playthroughvideója szintén elérhető lentebb):

Az album hivatalos előzetese itt érhető el:

Roine a közeljövőben nagyszabású turnéra is "magával viszi" a The Flower Kings dalait - köztük az új szerzeményeket. A zenész elmondta: “Nagyon izgatott vagyok, hogy novemberben végre megjelenhet ez az album; ezt követően pedig Európában turnézhat a The Flower Kings. A koncertsorozat tartogat nagy meglepetéseket is!”.

A The Flower Kings idei turnéjának - amit a Kayak társaságában bonyolít le decemberben Európában - beosztása itt található meg.


November 8-án új lemezt ad ki Roine Stolt epikus prog-rock bandája, a THE FLOWER KINGS - itt az új dal, a 'Wicked Old Symphony'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.