Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új dalt adott ki a WITHIN TEMPTATION - itt a 'The Purge' hivatalos videoklipje!

2020-12-02
A Within Temptation új single-dala 'The Purge' címmel látott napvilágot, mint a nemrégiben megjelent 'Entertain You' folytatása. Most megjelent az új dal videoklipje is.

"A történelem során az emberek számtalan módon próbáltak "megtisztulni". Mindig is az erkölcsi tisztaság teremtése volt a céljuk" - közölte a Within Temptation az új, 'The Purge' ["A megtisztulás"] című single kapcsán, ami november 20-án jelent meg a közismert digitális zeneszolgáltatók kínálatában.

"A 'The Purge' a hirtelen támadt önismeret és a megváltás témáját járja körül" - tette hozzá Sharon den Adel énekesnő. "Az életet senki nem tudja leélni sebek és másokon, önmagán okozott károk nélkül. Mindig is lesznek olyan pillanatok az életben, amikor megkérdőjelezed a döntéseid. Aztán rájössz a hibáidra, és arra is, hogy nem csak másoknak, hanem magadnak is ártasz. Márpedig az önvallomáshoz, a beismeréshez el kell ismerned ezeket a hibákat - ez pedig egy meglehetősen fájdalmas folyamat; pláne ha a teher már túl nehézzé vált...".

2020 tavaszán mutatta be a banda előző, 'Entertain You' című single-dalát. Ekkor a következőket közölték: "Úgy terveztük, hogy a Worlds Collide turné felvezetéseképpen adjuk ki ezt a dalt, de mivel azt el kellett halasztanunk, már most odaadjuk nektek az új nótát" - közölte a banda. "Amíg nem találkozunk, addig is vigyázzatok magatokra!".

Az 'Entertain You' című single 2020. május 8-án jelent meg, az ismert zeneszolgáltatók (Spotify, Deezer, Apple Music, Amazon Music, YouTube, stb.) kínálatában. A dalt megvásárolni itt lehet. A banda nem mellesleg kiválasztott 50 szerencsés rajongót a vásárlók közül, akik személyre szóló, dedikált képeslapot kaptak az énekesnőtől, Sharon-tól.

Íme az új dal hivatalos videoklipje, amit május 26-án mutattak be:

A holland szimfónikus rockerek 2018 decemberében adták ki legutóbbi, hetedik nagylemezüket, 'Resist' címmel. A 'Resist' album - stílusát tekintve - nagyban eltér a Within Temptation korábbi munkáitól. A lemezre 10 metal-himnusz került fel - ezek alapjai a bombasztikus dallamok és a sötét atmoszféra. Zenei és tematikai tekintetben egyfajta "futurisztikus metal-albumot" kell elképzelni.

"A 'Resist' bandánk történetében egy igazi mérföldkő. Ha nem a 'Resist' lett volna a végcélunk, akkor nem is létezne már Within Temptation" - közölte a banda.

Sharon Den Adel énekesnő így nyilatkozott a brit Metal Hammer magazinnak: "Néha olyan érzésem van, hogy a mai könnyűzenéből hiányzik a lázadó vér. A mi elsődleges célunk ezúttal az volt, hogy összegyűjtsük hangzásunk jellegzetes elemeit, és egy kicsit felturbózzuk a dolgokat. Ezáltal egy új zenei világba érkeztünk, ami keményebb, mocskosabb és egyben futurisztikusabb bárminél, amit eddig műveltünk. A 'Resist' a mi sajátos metalzenei verziónk - friss életet - és lázadást - lehelünk a modernkori zeneiparba".

A kérdésre - miszerint milyen koncepciók vagy dalszövegi témák várhatók a banda új albumán - Sharon így felelt: "Rendszeresen próbáljuk megtalálni azokat a témákat, irányzatokat, melyek különlegessé teszik és megkülönböztetik az új albumainkat a korábbiaktól. Legutóbbi, 'Hydra' című lemezünkön például volt egy csomó sztárvendég; azelőtt pedig [2011 - 'The Unforgiving'] képregényes vizualizációkat használtunk. Egyszóval tehát ezúttal is valami újat találtunk ki. Nagy meglepetéseket tartogat az album; az biztos".

A 'Resist' a Within Temptation első albuma, ami a Spinefarm Records és a német Universal Music Germany kiadók jóvoltából jelenik meg. "Nagyon izgatottak vagyunk, mert a világ egyik legnagyobb lemezkiadójával köthettünk lemezszerződést" - mondta korábban Sharon. "Bandánk erősségeit egy ilyen előrelátó, nagyszabású zeneipari erővel kombinálni - mondhatni -, valódi mágia!”.

A 2018. december 14-én megjelent 'Resist' borítója és dallistája így néz ki:

01. The Reckoning (feat. Jacoby Shaddix)
02. Endless War
03. Raise Your Banner (feat. Anders Fridén)
04. Supernova
05. Holy Ground
06. In Vain
07. Firelight (feat. Jasper Steverlinck)
08. Mad World
09. Mercy Mirror
10. Trophy Hunter

Az első ízelítő a 'The Reckoning' című szám hivatalos szöveges videója. A dalban a Papa Roach frontembere, Jacoby Shaddix vendégszerepel. Ugyanez a single szeptember végén megjelent hivatalos videoklipen is, ami szintén elérhető lentebb. November közepén bemutatták a 'Raise Your Banner' dal szöveges videóját is - ebben a dalban az In Flames énekese, Anders Fridén vendégeskedik. Januárban továbbá megjelent az 'In Vain' című szám hivatalos lyric-videója és a 'Supernova' kisfilmje is.

A 'Resist' album rendelési infói itt érhetők el.

Így készült a videoklip:

Alább a 'Firelight' című dal is elérhető, Jasper Steverlinck közreműködésében:


Új dalt adott ki a WITHIN TEMPTATION - itt a 'The Purge' hivatalos videoklipje!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.