Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Bejelentette második albumát a Extol, The Dillinger Escape Plan és a Sea + Air tagjai alkotta AZUSA - Alex Skolnick vendégszerepel az új dalban (premier)

2020-02-28
Az Azusa a 2018-as debüt-album, a 'Heavy Yoke' folytatásaként adja ki április 10-én az új, 'Loop of Yesterdays' című nagylemezét.

Az Azusa "a kontrasztok karneválját prezenáltja, lebilincselő, a szokásostól nagyban eltérő zene formájában". A banda tagjainak egyéni képességeit és tehetségét ötvözi eggyé, egyfajta "thrash-fusion tour de force-szá". "Képzeljünk el, mintha Kate Bush lenne a Slayer front-asszonya; vagy éppen a Death kollaborálna Annette Peacock-kal...".

Dalszövegeit tekintve az Azusa "az élet egzisztencális misztériumait és az emberiség kognitív disszonanciáját feszegeti - ezt ötvözi a hit és az árulás témájával". Az Azusa erőssége a disszonáns harmóniákban és dallamokban rejlik.

A zenekar bemutatkozó albuma, a 2018-as 'Heavy Yoke' folytatása 2020. április 10-én lát napvilágot, 'Loop of Yesterdays' címmel, Európában az Indie Recordings, Észak-Amerikában és Japánban pedig a Solid State Records jóvoltából. Hasonlóan a debütáló lemezhez, az új anyagot sem könnyű stílusilag behatárolni. Az Eleni Zafiriadou front-asszony vezette csapat ezúttal is azt bizonyítja, hogy véletlenül sem követ a banda semmilyen trendet.

Az új albumot David Husvik producer / hangmérnökkel vették fel, az Oslo-beli Hawk Stúdióban. A keverést ezúttal is Nick Terry (Serena Maneesh, Kvelertak, Turbonegro) végezte el; a maszteriizálás pedig a legendás Jens Bogren (Opeth, At The Gates, Between The Buried And Me, stb.) nevéhez fűződik. Vendégként az album a jazz és a metal világának egyik legnevesebb alakja, a világklasszis Alex Skolnick (Testament) szerepel.

01. Memories of an Old Emotion
02. One Too Many Times
03. Detach
04. Seven Demons Mary
05. Support Becomes Resistance
06. Monument
07. Loop of Yesterdays
08. Rapture Boy
09. Skull Chamber
10. Kill / Destroy
11. Golden Words
12. Ritual Aching

A lemez megrendelhető CD-n, LP-n és digitális változatban is.

Elsőként a 'Memories Of An Old Emotion' című számot mutatta be a banda; most pedig megjelent az Alex Skolnick-kal közös 'Detach' dal is:

A banda felállását Eleni Zafiriadou (Sea + Air) énekesnő, Liam Wilson (The Dillinger Escape Plan) basszusgitáros, Christer Espevoll (Extol) gitáros és David Husvik (Extol) dobos alkotja.


Bejelentette második albumát a Extol, The Dillinger Escape Plan és a Sea + Air tagjai alkotta AZUSA - Alex Skolnick vendégszerepel az új dalban (premier)
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.