Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Jövő nyáron adja ki második nagylemezét az UNCURED

2018-12-27
Az Uncured együttes - amiben nemrég megfordult Mike Portnoy (ex-Dream Theater) fia, Max Portnoy is - nemrég új kislemezt dobott piacra.

Az Uncured egy New York City-beli prog-metal banda, ami az elmúlt hónapokban magas szintű technikás készségeivel, brutális riffjeivel és dallamos témáival hívta fel a világ figyelmét magára. A csapat 'Spontaneous Generation' címmel adta ki debütáló EP-jét 2016 októberében - erről mi is beszámoltunk, és a neves szaklapok is egyöntetűen magasztalták a kiadványt, olyan legendákhoz hasonlítván a csapatot, mint az Opeth és a Dream Theater.

Az Uncured felállásában nemrég változás történt; a banda ugyanis megtalálta állandó dobosát, Liam Manley személyében. A portlandi illetőségű Liam 15 éves zenei tapasztalattal rendelkezik (ebből 5 évet professzionális szinten dobolt). Basszusgitár-poszton szintén új taggal bővül a csapat: a bostoni Jon Kita egészítette ki a bandát. Jon korábban a Diecast és a City Of Homes felállását erősítette, szóval az ő esetében is komoly zenei múltról beszélhetünk.

Az Uncured együttest egy gitáros / basszusgitáros testvérpár, Rex Cox (18) és Zak Cox (20) alapította. A kisebbik Portnoy-t (aki 18 éves) azután hívták meg a bandába, hogy megírták bemutatkozó EP-jük alap-témáit. A két alapító nemrég azért iratkozott ki a középiskolából, hogy zenei karrierjét járassa csúcsra. Elkötelezettségük már megmutatkozott első lemezük, a 'Spontaneous Generation' dalain is, de ezután újabb szintre fejlesztik képességeiket; méghozzá bemutatkozó nagylemezükön, ami a 'Medusa' címet kapta. Annak ellenére, hogy EP-jük elsősorban instrumentális tételekből állt, a banda brutális riffek, gitár-témák és dobszólók révén, a '70-es évek klasszikus hard rock muzsikájától kezdve mindenféle keményzenei műfajt felvonultat. Így van ez a 'Medusa' albumon is; annyi különbséggel, hogy Zak és Rex ezúttal vokálozik is.

A 'Medusa' megjelenése 2017 márciusában volt esedékes, közvetlenül a megjelenés után pedig elindult az Uncured első észak-amerikai turnéja, amit a veterán svéd depresszív rockerek, a Katatonia előzenekaraként bonyolítottak le.

2018 első felében az Uncured olyan neves metalbandák előzenekaraként turnézott, mint a Children Of Bodom, a Cradle Of Filth, a DevilDriver és a Soulfly, de egy közös európai turnéra felkérte őket Jamey Jasta is (lentebb látható egy felvétel, melyen Jastával közösen adják elő a Hatebreed 'Destroy Everything' című számát, a 2018-as Summer Breeze fesztiválon).

Az elmúlt hónapokat a banda új dalok megírásával, stúdió-munkával töltötte. Új, egyelőre cím nélküli albumuk megjelenése 2019 közepén lesz esedékes, a Seek And Strike kiadó jóvoltából, mellyel a napokban kötött friss szerződést a banda.

...de hogy addig se kelljen a rajongóknak várniuk, a csapat már 2018 szeptemberében kiadta legújabb single-dalát, a 'Terminal'-t, ami megvásárolható a Spotify-on, valamint meghallgatható az alábbi lejátszón.

Hamarosan jönnek a friss hírek az új nagylemez kapcsán...


Jövő nyáron adja ki második nagylemezét az UNCURED
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.