Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'The Ghost of Orion' című albummal jelentkezett a MY DYING BRIDE - itt az új klipes dal, a 'To Outlive The Gods'!

2020-03-12
A My Dying Bride néhány hete bemutatta új videoklipes dalát, ami a 'Your Broken Shore' címet viseli; mosta pedig megjelent az új album harmadik nyilvános dala!

A My Dying Bride "elnézést kér az utóbbi időben esedékes, ritka és kevés híradásáért - ennek szimplán annyi az oka, hogy a banda mélyen belefeledkezett a stúdió-munkálatokba". "A dobokat, a gitár-témákat és a basszusgitárokat már felvettük - jelenleg megállás nélkül zajlik a vokálok rögzítése, valamint a különböző zenei irányzatok kikísérletezése, plusz a hegedűk és billentyűk véglegesítése" - közölte nemrégiben a legendás banda.

Mint most kiderült, a banda 13., 'The Ghost of Orion' című sorlemeze - ami a 2015-ös 'Feel the Misery' folytatása lesz - 2020. március 6-án jelenik meg, a Nuclear Blast kiadó jóvoltából. Az új lemez egy "vibráns és kreatív banda legújabb alkotása".

Aaron Stainthorpe énekes így szólt: "Az új album új érát fémjelez a My Dying Bride történetében; lévén új arcokat fedezhettek fel a bandában, és a dalok stílusát tekintve is mást hallhattok a korábbi, technikailag magasan prezentált kiadványokhoz képest. A 'The Ghost of Orion' olyan kompozíciókat tartalmaz, melyek nem csak hogy epikusak, de egyfajta intim kvalitással is bírnak. Kezdve a death metal-vokálokkal, a fájdalmas üvöltéseken át mindenféle ének-téma felfedezhető ezkben a nótákban, melyek a csodálatos Yorkshire-i tájképhez hasonlóan változatos mivoltúak. A gitárok úgyszintén sokszínűek: egyaránt kemények és harmonikusak: Andrew Craighan egy meglehetősen gazdag zenei tájképet varázsolt elénk. Nem is beszélve Shaun MacGowan epikus és elbűvölő billentyű / hegedű-témáiról, valamint neves csellistánk, Jo Quail csodálatos játékáról. Vendégzenészeink közt szerepel Lindy-Fay Hella (Wardruna), aki fantasztikus hangjával járult hozzá az album végtelen szépségéhez. Aztán ott van továbbá dobosunk, Jeff Singer is, akinek egyedi ütős-témái új szintre emelték a banda ritmus-szekcióját, melyet Lena Abe stílusos basszus-játéka alapozott meg. Jómagam, Aaron Stainthorpe pedig durva - néhol már-már fülsértő - performansszal állok elő sajátos stílusomban, melyet egy fájdalmakkal küzdő lélek formált ilyenné. Mindezek mellett ott vannak a vers-szerű dalszövegek, amik szintén nem mindennapiak ebben a műfajban. Ez a dalkollekció bandánk eddigi legbrilliánsabb alkotása, ami nem véletlen, hiszen belevittünk minden tapasztalatot, amit az elmúlt 30 évben szereztünk".

A tracklista:
01. Your Broken Shore
02. To Outlive The Gods
03. Tired Of Tears
04. The Solace
05. The Long Black Land
06. The Ghost Of Orion
07. The Old Earth
08. Your Woven Shore

Az albumot itt lehet előrendelni különféle változatban.

Az első új single-dal, a 'Your Broken Shore' lentebb meghallgatható. A "kísérteties, szomorkás, melankólikus és mély érzelmekkel teli" dal hivatalos videoklipjét - amit James Sharrock (Slipknot, Behemoth, Soundwave Festival) rendezett - január 10-én mutatták be.

Így készült az új videoklip:

Újonnan megjelent a 'Tired Of Tears' című szám szöveges videója. Ez a dal Aaron Stainthorpe énekes életének "legborzasztóbb, legstresszesebb időszakáról; gyermekének súlyos betegségéről" és annak körülményeiről szól.

A harmadik single-dal / videoklip, a Hal Sinden által rendezett 'To Outlive The Gods' - amiben Aaron Stainthorpe egy "halálra ítélt szerelem" történetét meséli el - lentebb elérhető:

A 'The Ghost of Orion' első öt hivatalos előzetese - amiben a tagok nyilatkoznak a munkálatok és az album-koncepció kapcsán - itt tekinthető meg:

Az új album több országban is felkerült a hivatalos lemezeladási toplistára. Íme a helyezések:

A My Dying Bride legutóbbi kiadványa, az 'A Harvest of Dread' egy deluxe, 5 CD-s box-szett, ami egy 92 oldalas könyvvel kiegészítve jelent meg 2019. május 24-én, a Peaceville kiadó jóvoltából.

A könyvben számos banda-interjú található meg (a '90-es évek elejétől egészen napjainkig, 2018-ig). A mű felöleli a legendás zenekar teljes karrierjét; lévén az összes egykori és jelenlegi bandatag megszólal benne. A könyv előszavait nem mellesleg a legendás Tom G. Warrior (Triptykon / Celtic Frost / Hellhammer) írta.

Az 'A Harvest of Dread' cím ezen kívül egy 5 lemezes, ritkaságokból és exkluzív felvételekből (demók, koncert-audiók és közönség-kedvencek) álló kollekciót is takar. Ezek között felfedezhetők olyan "történelmi jelentőségű kincsek" is, mint például a klasszikus 'The Angel and the Dark River' és 'Like Gods of the Sun' albumok kezdetleges, produkciós demói, valamint a '34.788%...Complete' albumra szánt, "súlyos és zord hangzású", soha korábban ki nem adott nóták. E különlegességek mellett egy olyan válogatás is helyet kapott a szettben, amit a banda két alap-tagja, Aaron Stainthorpe és Andrew Craighan állított össze (a könyvben ők részletesen meg is magyarázzak választásaikat).

A kollekció részletes ismertetője és rendelési infói itt érhetők el. Íme a hivatalos előzetes:

A legendás brit doom metal banda az utóbbi időben több koncertet is lemondani kényszerült. Ezzel kapcsolatban szólalt nemrég meg Aaron Stainthorpe énekes: "Bizonyára sokan elgondolkodtatok azon, mi történt a bandával az utóbbi időben; miért mondtuk le 2017 végén az összes koncertünket. Nos, itt a válasz".

"2017 szeptemberében az én gyönyörű kislányomat - aki mindössze 5 éves - rákkal diagnosztizálták. Ez a borzalmas esemény lesújtotta az egész családot, a közeli hozzátartozókat, és természetesen a teljes My Dying Bride-brigádot, és a hozzánk közel álló kollegákat. Aggodalom és pánik lengett be mindent - minden bizonytalanná vált a jövő tekintetében. E szörnyű betegséget övező horror rettentően brtuális és könyörtelen".

"Elkezdődött hát egy rendkívül destruktív, de mégis szükségszerű folyamat, azaz a chemoterápia; később pedig műtéti úton el kellett távolítani a központi tumor, ami azonban mégis továbbterjedt. 2018 elején szükség volt egy másik komoly operációra, aminek köszönhetően végre ténylegesen megszabadultunk a tumortól, viszont a továbbra is maradtak rákos sejtek. Ezek eltávolításához már radioterápiára volt szükség. Mind a chemo-, mind pedig a radioterápia tönkretették édes kislányom gyermekkorát; az én szívem pedig annyira fájt, mint korábban még soha. Mint egy nagyon beteg gyermek édesapja, a totális összeomlás szélére kerültem".

"Ahogy véget ért életünk legrosszabb, legstresszesebb éve, nagyszerű hír kaptunk; olyat, amit nem sok mindenki hall: kislányunk tiszta, rákmentes. Legyőzte Isten legkönyörtelenebb, legundorítóbb kreációját. A pozitív kimenetel ellenére persze az elkövetkezendő években is rengeteg vizsgálatra kell járnunk, és felléphetnek komplikációk is, melyek kezelése érdekében újra kórházba kell vonulnunk. Ezentúl is életem minden percében kislányomért fogok aggódni, és abban reménykedem, hogy amikor végül sírba helyeznek, ő ott lesz a temetésen, mint egy erős, életrevaló hölgy".

"Szeretnénk köszönetet mondani a leedsi NHS Gyermek-kórház kiváló szakembereinek mindenért, amit értünk tettek, és egyben hálásak vagyunk a Candlelighters gyermek-rák alapítványnak is, amiért kitartóan és kedvesen támogattak minket".

"Bandánknak tartania kellett egy rövidebb szünetet, de az utóbbi időben fokozatosa elkezdtünk újra erőt gyűjteni, hogy nekiláthassunk következő nagylemezünk munkálatainak, amit immáron örömmel jelenthetek; majdnem elkészült. Ezidáig nem vettem részt semmilyen dalszerzői munkában, de a héten beálltam én is a srácok közé. Toll a kezemben; újra összpontosítok, és alig várom már, hogy írnoki és énekes munkám meghozza újabb gyümölcsét. Visszatértünk!".

A My Dying Bride immáron 30 éve szolgáltatja a reménytelenség, a melankólia és a bánat hangját. Védjegyükként szolgáló hangzásuk alapozta meg az egész doom metal-színteret. Death metalista hörgésekkel és lágy hegedű-szólamokkal felvértezett dalaik a '90-es évek eleje óta meghatározó tényezői a műfajnak. Az Andrew Craighan és Aaron Stainthorpe vezette gyászos banda eddig 12 stúdióalbumot adott ki, mindvégig hű maradva önmagához és széleskörű rajongótáborához.

A My Dying Bride legutóbbi nagylemeze, a 'Feel the Misery' (ami fennállásuk 25. évfordulóját fémjelzi) a banda eddigi "legsötétebb, legkeményebb és legmagasztosabb" kiadványa volt - ehhez az is hozzájárult, hogy nemrég visszatért a felállásba a klasszikus éra gitárosa, Calvin Robertshaw (a lemezről bővebben itt írtunk). A tavalyi évben a bandát leigazolta a Nuclear Blast; így következő stúdióalbumuk már ennél a neves kiadónál jelenhet meg.


'The Ghost of Orion' című albummal jelentkezett a MY DYING BRIDE - itt az új klipes dal, a 'To Outlive The Gods'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.